USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Циклон «Ремаль» налетів на Індію та Бангладеш: уже відомо про 16 жертв

27 Травня 2024 17:24
Потужний шторм зі зливами, спричинений циклоном «Ремаль», обрушився у понеділок на узбережжя Індії та Бангладеш. У результаті загинуло щонайменше 16 людей, без електропостачання залишилися мільйони жителів.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Reuters.

Це природне явище стало першим циклоном у Бенгальській затоці напередодні сезону мусонів, що триває з червня до вересня. Через зміни клімату шторми у цій частині континенту стали більш інтенсивними.

За словами представників метеослужби, пізно ввечері в неділю, розвиваючи швидкість до 135 км/год (84 миль на годину), шторм перетнув район південного порту Бангладеш Монгла та прилеглих островів Сагар в індійській Західній Бенгалії, вийшовши на берег близько 21:00.

Як повідомив керівник служби боротьби зі стихійними лихами Міджанур Рахман, у Бангладеш загинули щонайменше 10 людей. При цьому двоє – коли прямували до сховищ.

Читати ще: У Папуа Новій Гвінеї понад 670 людей загинули через зсув ґрунту

«Люди зазвичай дуже неохоче залишають худобу та будинки, щоб вирушити у притулки від циклонів. Вони чекають до останньої хвилини, коли часто буває надто пізно», – сказав Рахман.

За даними видання, в індійському штаті Західна Бенгалія четверо людей загинули внаслідок ураження електричним струмом. Згідно з інформацією місцевої влади, в результаті кількість жертв у штаті досягла шести.

«Одна людина загинула внаслідок падіння бетону в столиці штату Калькутті, жінка загинула внаслідок обвалення глинобитного будинку на острові Мусуні в дельті Сундарбанса», – сказано в повідомленні.

Бангладеш заздалегідь відключив подання електроенергії в деякі райони, щоб уникнути нещасних випадків, тоді як у багатьох прибережних містах повалені дерева й обриви ліній електропередачі ще більше порушили подання електроенергії.

«У нас немає електрики з ночі, акумулятор мого мобільного телефону розрядиться будь-якої миті. Милістю Аллаха, циклон виявився не таким сильним, як ми думали», – сказав мешканець прибережного району Бангладеш Сатхіра Рахат Раджа.

Читати ще: У кількох американських штатах через торнадо загинули 15 людей

За даними чиновників, близько трьох мільйонів людей у Бангладеш залишилися без електрики. Влада Західної Бенгалії заявила, що як мінімум 1200 опор електропередач було вирвано із землі, а 300 глиняних хатин зруйновано вщент.

Сильний вітер також зірвав жерстяні та солом'яні дахи з деяких будинків. Дощ та припливи пошкодили деякі набережні та затопили прибережні райони в Сундарбансі, де розташовані одні з найбільших у світі мангрових лісів.

Затоплені дощем дороги перешкодили поїздкам до столиці Бангладеш Дакку, де влада, готуючись до урагану, встановила майже 8000 притулків від циклонів і залучила 78000 добровольців.

У Монгла човняр Шах Алом сказав, що не бачив такого тривалого циклону вже кілька десятиліть.

«Зазвичай шторм триває кілька годин, але цей не припиняється відучора», – додав він.

За даними влади, обидві країни перевезли до притулку майже мільйон людей: близько 800000 до Бангладеш та приблизно 110000 до Індії.

Через негоду в понеділок індійський аеропорт Калькутти було зачинено на цілий день. У Бангладеш закрили аеропорт в південно-східному місті Чаттограм і скасувала всі внутрішні рейси до Кокс-Базару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus