USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Цифровізація в дії: у Волинській ОВА обговорили роботу ЦНАПів

Сьогодні 18:51
26 вересня відбулася онлайн-нарада з керівниками та адміністраторами ЦНАПів Волині. До заходу доєдналося 98 учасників.

«Сьогодні за ініціативи та підтримки обласної державної адміністрації спільно з українсько-швейцарським проектом EGAP відбувається зустріч для представників ЦНАПів області в онлайн-режимі. Ми поговоримо про основні питання діяльності центрів надання адміністративних послуг», – сказала директорка Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації Тетяна Литвиненко.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Вікторія Левчук.
Читати ще: Волинь в п’ятірці лідерів із впровадження цифровізації у регіонах

«Вдячна усім, хто долучися до цього заходу. Також дякую присутнім за успішну мережу ЦНАПів, яку ми сьогодні маємо на Волині, якою пишаємося і яка є прикладом для інших регіонів. Завдяки роботі ваших команд Волинська область надає державні послуги на такому високому рівні, – сказала Вікторія Левчук. – Наближається зима, тому є необхідність енергонезалежності наших центрів надання адмінпослуг. Хочу відзначити, що Волинь – перша в Україні, де облаштували сонячні панелі у ЦНАПах. Вдячна програмі EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, за реалізацію цього проєкту та сподіваюся на подальшу співпрацю».
Читати ще: 20 ЦНАПів Волині мають «мобільні цифрові валізи»

Водночас регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області Оксана Киричук запевнила, що партнерство на цьому не припиняється, а навпаки – посилюється.
«Волинь як була в програмі, так і залишається. Тож закликаю вас стежити за нашою сторінкою, сторінкою ОДА, де ми будемо інформувати про оголошення конкурсів. Сподіваємося, що працюватимемо з більшою кількістю громад. Наразі ми співпрацюємо з Луцькою, Володимирською, Нововолинською, Смідинською, Шацькою, Вишнівською, Любешівською та Зимнівською громадами», – зазначила Оксана Киричук.
Читати ще: Цифровізація – пріоритет: на Волині впроваджують швейцарсько-українську програму EGAP

Присутні обговорили стан мережі центрів надання адміністративних послуг, актуальні проблеми організації роботи з надання адмінпослуг та особливості адмінсервісу «Ветеран».
До слова, в області створено та діє мережа центрів, до якої входить 53 ЦНАПи, шість територіальних підрозділів ЦНАПів, 126 віддалених робочих місць адміністраторів, 47 старостатів, мобільний ЦНАП в місті Устилуг. Функціонує вісім Дія. Центрів. У планах – активне розширення їх мережі по Волині.
У 20 громадах області наявні мобільні цифрові валізи. Отримано 38 пристроїв для зчитування ID-карток – кардридери, 40 планшетів.

Також забезпечують обслуговування ветеранів та членів їхніх сімей за принципом «Єдиного вікна» у 158 населених пунктах, де задіяно понад 220 працівників ЦНАПів.

У п’яти ЦНАПах наявне обладнання для видавання посвідчення водія, у 14 – паспортне обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus