USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Цвинтарі переповнені: в одному з російських регіонів більше не хочуть воювати проти України

Сьогодні 13:59
Жителі Північної Осетії закликають керівника регіону звернутися до президент РФ Володимира Путіна з проханням більше не закликати місцевих жителів на війну проти України, оскільки «осетинський народ вимирає».

Колективне звернення до глави Північної Осетії Сергія Меняйла підписали керівники 12 громадських організацій, повідомив голова РГО «Круглий стіл Аланія» Хадзімат Дзанайти, передає RTVI.

У тексті звернення наголошується, що в бойових діях в Україні продовжує гинути молодь Осетії, чиїми тілами вже переповнені цвинтарі Владикавказу, і спад корінного населення в республіці набуває незворотного характеру.

Читати ще: В ISW оцінили, скільки території захопили окупанти в Україні

Активісти вимагають оприлюднити кількість загиблих в Україні осетинів (за їхніми оцінками, їх має бути не менше тисячі), оголосити тижневу жалобу за земляками, а також звернутися до Путіна з «обгрунтованою забороною» на мобілізацію мешканців республіки, оскільки осетинський народ вимирає прогресувальними темпами.

Як іформували, протягом минулої доби втрати російських загарбників в Україні склали 1230 осіб. Також наші воїни знешкодили вісім танків, 29 бойових броньованих машин, 67 артилерійських систем, 54 БПЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 78 автомобілів та 21 одиницю спеціальної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus