USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Цьогоріч з України також виїде більше осіб, ніж повернеться: прогноз НБУ

17 Лютого 2023 06:15
У Національному банку очікують, що у 2023 році продовжиться чистий виїзд українців за кордон, і лише наступного року до країни повернеться більше людей, ніж виїде.

Про це заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук розповів в інтерв’ю Економічній правді.

За словами Ніколайчука, у сценаріях на 2023 рік регулятор закладає «невеликий порівняно з 2022 роком чистий від’їзд українців за кордон».

«Очікуємо, що виїдуть на 400 тисяч громадян більше, ніж повернуться», – зазначив він та уточнив, що це пов’язано із ситуацією в енергетиці, яка ускладнює умови проживання в окремих регіонах, та з вищими безпековими ризиками.

Читати ще: Після війни та швидкого відновлення наші заробітчани повертатимуться, – експертка

У наступні роки в міру зниження безпекових ризиків регулятор очікує, що мігранти потроху повертатимуться. Водночас цей процес буде поступовим і визначатиметься умовами життєдіяльності людей в Україні. Зокрема, прогноз НБУ передбачає, що у 2024 році в Україну повернуться на 800 тисяч громадян більше, ніж виїдуть за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пересічний громадяни Показати IP 17 Лютого 2023 07:49
Як тільки відкриються кордони для чоловіків, буде ще хвиля виїзду. І багато хто не повернеться взагалі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus