USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.80 10.95

Цьогоріч понад 80 жінок у Луцьку пройшли безплатні курси від хабу «ВОНА»

Сьогодні 13:54
Завдяки міжнародним партнерам, хабу «ВОНА» та управлінню соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради вісім жінок узяли участь у безплатних курсах фотографії, які стали для них не тільки шансом освоїти нову професію, а й знайти себе і стати фінансово незалежними.

Навчання тривало два тижні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Дивлячись на результати, то навчання проходило дуже активно. Тішимося, що жінки за допомогою цієї нової для них професії можуть стати фінансово незалежними і монетизувати своє хобі у власну справу», – коментує очільниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

Навчання відбувалося на базі Луцького центру професійно-технічної освіти. Учениці освоїли не лише технічні навички фотографії, але й зрозуміли, як бути успішними в творчій індустрії. Жінки отримали можливість працювати з професійним обладнанням та опанувати секрети майстерності від досвідченого фотографа.

«Ми працювали за скороченою програмою. Старався дати оптимальні теми, щоб вони пізнали основи композиції, світло. Мені з ними було легко і комфортно працювати», – говорить майстер виробничого навчання Луцького центру професійно-технічної освіти Андрій Гаврилюк.

Представивши свої світлини, жінки отримали сертифікати про закінчення курсу.
Читати ще: «Хочемо допомогти якомога більшій кількості жінок». Інтерв’ю з кар’єрною радницею «ВОНА хабу. Луцьк»

«У нас склалася прекрасна співпраця з хабом «ВОНА», яка дає можливість жінкам, які потрапили в складну ситуацію, отримати задоволення, позитив, розкрити свої творчі здібності, опанувавши навики нової професії», – додає директорка Луцького центру професійно-технічної освіти Ольга Завадська.

Ці курси – це не просто навчання фотографії, а й можливість для жінок знайти себе, почати новий етап життя та довести, що змінюватися можна в будь-якому віці. І цей шлях – лише початок.

«Я побачила оголошення про курси фотографії. Я думала про те, щоб, можливо, змінити професію, дізнатися щось нове. Життя іде, потрібні нові емоції, нові враження. Жити потрібно цікаво», – каже Наталія, яка пройшла навчання.

Очільниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан каже, що для жінок Луцької громади далі будуть проводити цікаві навчання, аби допомагати їм ставати незалежними та успішними.

«81 жінка пройшла навчання з початку року. Це курси для кравчинь, водійок, майстринь манікюру та перукарської справи, курси англійської мови… Ми намагаємося залучити жінок, які можуть відразу використовувати свої знання на практиці. Нагадаю, що хаб «ВОНА» розташований на вулиці Шота Руставелі, 9. Можна завітати до наших кар’єрних радниць, скласти індивідуальний план економічної безпеки і впевнено крокувати до своєї мрії», – наголошує Ліна Галан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus