USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.87

Цьогоріч грант на навчання через «Дію» отримали близько 17 тисяч абітурієнтів

Сьогодні 10:57
Через застосунок «Дія» близько 17 тисяч абітурієнтів вже отримали гранти на навчання у вишах.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Наша найголовніша задача – трансформація системи освіти, щоб наші діти знаходили себе і займалися тим, чим вони хочуть займатися. І якраз грантовий підхід може допомогти розв’язати цю задачу. Тому в цьому році приблизно 17 тисяч абітурієнтів отримали грант на навчання. Це експеримент, такий проєкт запроваджується вперше. Сподіваюсь, що в наступному році вже всі абітурієнти зможуть отримати цей навчальний грант», – сказав він.

Читати ще: Міносвіти ініціює грантову систему, яка компенсуватиме вартість навчання студентів

Федоров додав, що всі вступники, які подавалися на грант, вже поінформовані про його отримання. Він нагадав, що його сума залежить від балу, на який абітурієнт склав іспит. Також на суму впливає спеціальність. Зокрема для тих, хто склав НМТ на 150 балів, грант становитиме 15 000+ грн, на 170 балів – 25 000+ грн.

Як повідомляли, у застосунку «Дія» з’явилися гранти на навчання для студентів медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus