USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Цієї осені українці востаннє переведуть годинники на зимовий час

Сьогодні 18:55
У липні 2024 року Рада ухвалила законопроєкт, який скасовує переведення годинника на літній та зимовий час. Тож у жовтні цього року українці перейдуть на час, який вже не змінюватиметься надалі.

Про це пише Ліга.net.

Традиція переводити годинник на літній та зимовий час виникла з метою економії електроенергії. Насправді годинники переводять на літній час, а потім назад. Зимовий же вважається справжнім правильним відліком часу.

Читати ще: Закликають припинити критику: академіки НАН підтримали скасування переведення годинників

Зараз ведеться дискусія щодо раціональності та шкоди від переведення годинників. Існує думка, що це погано впливає на здоров’я людей через порушення біоритмів. Тому багато країн відмовляються від звичаю переводити час. Україна долучилася до цих країн. І з наступного року, 2025-го, українці більше не переводитимуть годинники.

Коли змінюють час на зимовий в Україні

Цьогоріч переводити годинники в Україні будемо в ніч із 26 на 27 жовтня. Офіційно час переводять о 4:00 ранку за київським часом. Цієї осені переводити час на годину назад будемо востаннє.

Раніше в Україні годинник переводили двічі на рік, восени і весною. В останню неділю жовтня переходили на зимовий час, на годину назад. А в останню неділю березня стрілки годинника переводили на годину вперед. За новим законом перехід на літній час скасовано. Отож весною переведення годинника вже не планується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP Сьогодні 20:30
це дуже хороше буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus