USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Цю історію тепер згадує зі сміхом: волинянин з 14 ОМБр розповів, як заманив у полон двох російських десантників

14 Липня 2024 11:29
Богдан – піхотинець 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, виконував бойові завдання на Донеччині та Харківщині, де разом із побратимами звільняли Куп’янський район.

Під час одного з боїв йому вдалося заманити в полон двох російських десантників, інформує Суспільне.

Зі слів Богдана, у 2022 році він воював у одному взводі з двома рідними братами.

«Один брат отримав сім кульових поранень з кількох метрів. Але врятували. Комбат – красунчик, заскочив на позиції на машині й вивіз! Після того брат демобілізувався. Ще один брат зараз проходить реабілітацію після поранення й повертається в стрій. Але переводиться в оператори БпЛА» – розповідає Богдан.

Читати ще: З позицій – на реабілітацію: для бійців 14-ї ОМБр відкрили пункт психологічної допомоги

Піхотинець каже: складно воювати на усіх ділянках фронту, але особисто для нього випробуванням стали бої на Куп’янщині.

«Я отримав наказ взяти кількох побратимів для виконання завдання, – пригадує Богдан. – Під час операції ми підірвали два російських танки та беху. Проти нашої групи з п’ятьох бійців йшло десь до сорока осіб противника. Але нас прикривали FPV і ми виконали завдання та взяли полоненого».

Згодом, говорить піхотинець, йому вдалося заманити у полон двох російських десантників. Богдан каже: цю історію він та побратими тепер згадують зі сміхом. Піхотинець, коли помітив російських бійців, звернувся до них російською, дізнався, що вони лишилися лише вдвох.

«А після цього: «Привіт, хлопці! Вітаємо в Україні!». Тут знову обстріл, така собі звична справа... На хвильку їх втратив з поля зору. Думаю, втекли. А вони з-за дерева виглядають: «Бодя, ми здесь!», – переповідає військовий.

Читати ще: «Жалю до противника немає», – оператор нічного розвідувального БПЛА з волинської бригади

На передовій, ділиться піхотинець, головне – побратимство, злагодження в бою і розуміння одне одного. За час служби Богдан отримав дві контузії та три осколкових поранення: в тілі було 14 осколків, три з яких медики дістати не змогли. Вдома на військового чекають діти, дружина мати і сестри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus