USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Ціни на огірки в Україні зросли до максимуму за сім років: причини

13 Вересня 2024 23:08
В Україні ціни на тепличні огірки досягли семирічного максимуму. Ринок очікує подальшого подорожчання.

Про це повідомляє пресслужба East Fruit, пише Економічна правда.

Цього тижня в Україні значно зросли ціни на тепличні огірки. За словами виробників, це зростання зумовлене високим попитом на тлі зменшення пропозиції продукції на внутрішньому ринку.

Зараз тепличні комбінати відвантажують огірки за ціною 45-60 грн/кг (0,31-0,52 дол/кг), що в середньому на 35% більше, ніж наприкінці минулого тижня. Таким чином, ціна на тепличні огірки в Україні досягла найвищого рівня щонайменше за останні сім років.

Читати ще: «Працюємо в нуль»: дрібні фермери скаржаться на ціну за сою та підвищення вартості пального

Ріст цін викликаний декількома факторами. Перш за все, це обмежена пропозиція огірків на ринку, оскільки продукція відкритого ґрунту вже майже не надходить у продаж. Додатково, скорочення вибірок у тепличних господарствах спричинено падінням середньодобових температур.

Наразі середня ціна на огірки в українських господарствах удвічі перевищує ціну 2023 року. Гравці ринку також не виключають подальшого зростання цін у цьому сегменті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus