USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Ціни на каву злетіли на 40% через посуху у найбільшого постачальника

30 Червня 2024 23:31
Обмеження пропозиції кави призвело до зростання ринку в цьому році, коли сорт робуста подорожчала приблизно на 40% за перші шість місяців.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, пише Економічна правда.

Посуха у В’єтнамі, найбільшому експортері робусти, зашкодила врожаю і може призвести до дефіциту зерен четвертий рік поспіль. Бразилія, найбільший світовий виробник кави, також збирає слабший, ніж очікувалося, врожай сорту арабіки, що розчаровує і без того обмежені світові ринки.
Читати ще: В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка

Обмеження пропозиції призводить до зростання цін. За словами Альберта Скалли, старшого віце-президента з трейдингу StoneX, в той час, як за прогнозами уряду США виробництво перевищить попит на 5,6 млн мішків, глобальний баланс стане більш напруженим, що може призвести до волатильності на ринку.

Найбільш активні ф’ючерси на робусту знаходяться на шляху до найбільшого цінового ралі за перші шість місяців року, як мінімум, з 2008 року. Арабіка знаходиться на шляху до найкращого цінового початку року з 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus