USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

Ціна «громадянства»: за скільки російські ФСБівці купували українські паспорти

30 Листопада 2020 09:37
Убивці, шахраї чи агенти ворожої розвідки за відповідну плату отримували документ. Зробити з бандита, нелегала або навіть офіцера ФСБ нового і без жодної чорної плямки громадянина України, виявляється, – це не надто дорого.

Про це йшлося в сюжеті ТСН.Тиждень.

Загалом п’ять тисяч євро, і кримінальник перетворюється на добропорядного українця. Чиновники Державної міграційної служби, залучені до схеми, не цікавилися минулим своїх клієнтів. Убивці, шахраї чи агенти ворожої розвідки за відповідну плату отримували документ і починали життя в Україні, що називається, з чистого аркуша.

Перейти на український бік, підписати контракт зі Збройними силами, одягти український військовий однострій та і, можливо, навіть зорганізувати теракт проти командування операції на Донбасі. Саме для цього й потрібні українські паспорти бойовикам.

«Легалізація» злочинців відбувалася за кількома схемами. Найпростіша – переклеювання фото. Знаходили паспорт втрачений громадянин України старого зразка, вклеювали картку громадянина, який надавав фотокартки, і цей паспорт вже ставав підставою для подачі заяви в органи ДМС. На підставі підроблених паспортів оформлювали нові, закордонні. І все – нелегал міг вільно подорожувати по Європі без віз. Повний пакет документів продавали за ціною старенької іномарки.

Щоправда, міжнародні злочинці, нелегальні мігранти, бойовики з ОРДЛО, сотні людей із підробленими паспортами потрапили

у поле зору контррозвідки та поліції. Можна лише здогадуватися, скільки грошей обертається в системі, яка торгує українським громадянством, скільки ще не виявлених «новокуплених» громадян ходить поряд і скільки серед них – професійних ворогів України.

А за дивним збігом обставин, ключовий фігурант «справи паспортистів», Анатолій Сторожук, посередник на прізвисько «Генерал», раптово пішов із життя, тільки-но потрапив у поле зору контррозвідників.

Після того, як за справу «паспортистів» узялася контррозвідка, конвеєр нелегальних документів став на паузу. Утім, ніхто не гарантує, що, перечекавши буревій, чиновники знову не почнуть торгувати тризубом на синій обкладинці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
А Показати IP 30 Листопада 2020 09:55
чиновників системи звільнити не пробували, всіх оптом?
A.C.A.B. Показати IP 30 Листопада 2020 10:28
Найбільшою загрозаю національній безпеці, державності і населенню Українни є саме сучасна правоохоронна система та контролюючі органи. Особливо керівний склад!!! Їх не просто звільнити треба - їх треба судити військовим трибуналом і повернути награбоване!!!!!!!!!!!!!!ЦЕ МАРОДЕРИ!!
Активіст Показати IP 30 Листопада 2020 10:56
Тю, Америку відкрили. Видно міграційники забули таблицю ділення, от їм і нагадали.
Саа ах какой человек Показати IP 30 Листопада 2020 11:31
А скільки злодіїв у законі, грузинів хоча б, отримали наші паспорти? І всілякі ігіловці? А про теракти проти керівництва країни щось не чути...
Невловимий Джавелін Показати IP 30 Листопада 2020 12:17
Кримінал і всякий зброд з усього світу їхав і їде до нас, як на сафарі, а потом вимагає паспорта громадянина, бо доброволець.
Анонім Показати IP 30 Листопада 2020 13:49
Мы тут российскому журналисту Муджабаеву дали убежище, а он пишет, что нападением на украинскую журналистку не удовлетворен- « мало дали». ...А ему в принципе не пора домой?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus