USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Ці місяці були найспекотніші за весь час спостережень: вчені попередили про небезпеку

14 Липня 2024 23:16
Останні 13 місяців стали найспекотнішими за всю історію спостережень за погодою на Землі.

Посилилася екстремальність ураганів, а більшу частину регіонів накриють хвилі спеки. І це ще не все, пише Inverse.

Дані Європейської комісії Copernicus свідчать, що період від червня 2023 року до червня 2024 року включно став найспекотнішим за всю історію спостережень. Останній рік тимчасово відсунув Землю від «ключового кліматичного орієнтира».

Читати ще: Не «просто літо»: вчені попереджають про смертоносні хвилі спеки у 2024 році

Річна температура минулого року була на 1,64°C вищою за середню температуру 1850-1900 років, коли люди ще не випустили достатньо парникових газів, щоб фундаментально змінити склад атмосфери Землі. Тож людство фактично прожило рік «за межею», встановленою Паризькою угодою.

Кліматологи загалом згодні, що спека цього року частково спричинена течією Ель-Ніньйо. Минулого місяця Ель-Ніньйо відступила і температура поверхні моря впала. Через це глобальні температури, ймовірно, протягом наступних місяців наблизяться до історичних середніх показників.

Але Ель-Ніньйо не може повністю пояснити причину рекордної спеки. У майбутньому людство можуть чекати дедалі екстремальніші хвилі спеки та посухи, а повені та урагани стануть лише сильнішими.

Читати ще: Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus