USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Центральна влада «гальмує» із рішеннями у боротьбі з COVID-19, – нардеп з Волині

3 Квітня 2021 13:17
Центральна влада ще рік тому показала неспроможність боротьби з епідемією COVID-19 й неготовність ухвалювати рішення в критичних ситуаціях.

Чому на місцях оперативніше реагують на виклики, пов‘язані із коронавірусом, говорили під час телепередачі «Змістовно» на «Еспресо», йдеться на сторінці у Фейсбуці народної депутатки від Волині Ірини Констанкевич.

Представники місцевого самоврядування реагували оперативніше за Кабмін та працювали на випередження.

«Такий приклад оперативності на місцях маємо на 23 окрузі: у березні-квітні 2020 року для районних лікарень 23 округу за кошти обласного бюджету та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» централізовано придбано та передано з Волинської обласної клінічної лікарні захисні комбінезони, окуляри, медичні халати, маски, респіратори FFP2, засоби дезінфекції та інші вироби медичного призначення на майже 610 тис. грн.

Не бачу доцільності запроваджувати всеукраїнський локдаун. Для прикладу, на Волині ситуація із захворюванням на COVID-19 контрольована. В обласних лікарнях наповненість ліжок в межах 80%, натомість в районних 30-40%.

Превентивні дії місцевої влади на Волині уможливлюють втримання ситуації із захворюваністю на коронавірус. Чого не можна сказати про дії центральної влади», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Просто Показати IP 3 Квітня 2021 14:24
В мене кожен день хтось каже , що помер знайомий, знайома, від короновірусу. І це все люди, яких я знала, працездатного віку ... їм би жити і жити . Хоча б дистанційне навчання зробіть. Завжди ж карантини в шкодах робили. Діти хоч і легше переносять, але приносять ту заразу батькам, старшому поколінню
Лучанка до Просто Показати IP 3 Квітня 2021 16:41
Ті , хто ставлять мінуси мабуть безсмертні або нікого не втрачали
Житель Показати IP 3 Квітня 2021 17:57
Дистанційне навчання було б правильним рішенням. Чому ніхто нічого не робить? А студентам навіщо ходити? Складається таке враження, що наші освітяни взагалі некомпетентні в організації дистанційного навчання. Це дуже розчаровує! Те що 2 місяці очно походять нас не врятує, і знань не додасть більших.
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2021 18:22
Я б не говорив, що на Волині ситуація під контролем. Минулого року локдаун дав свій результат і то великий. Всім не вгодиш, але локдаун потрібно було вже давно ввести, хоча б на місяць. Чим далі, тим ситуація стає складнішою. Якщо не відреагувати відповідно, жертв будуть тисячі і тисячі.
Мама Показати IP 3 Квітня 2021 21:25
Дітей терміново на дистанційне. Навіть на канікулах була відразу менша статистика. Школярів, студентів і то всіх- 1-4 класи в першу чергу!!! Чого чекають. ? В багатьох знайомих саме діти принесли короновірус додому. Таке враження, що навмисне хочуть скорочення населення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus