USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Волинський центр комплексної реабілітації «Фенікс» отримає другий корпус та нові потужності

20 Вересня 2024 16:45
Днями у Києві відбулась зустріч міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка та керуючого Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі. Сторони обговорили зокрема реалізацію позики в рамках спільного проєкту «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).

Перший транш позики, яку надає Україні Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ), буде спрямований на будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу Центру «Фенікс» на Волині, інформують в ОВА.

«Найближчими днями очікуємо надходження 10 мільйонів євро кредитних коштів до загального фонду державного бюджету України. Їх спрямують на реалізацію важливих інфраструктурних проєктів. Зокрема, першим об’єктом буде будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу у складі центру комплексної реабілітації «Фенікс» Волинського обласного територіального медоб'єднання захисту материнства і дитинства», – повідомив Міністр охорони здоров’я.
«Щойно мав зустріч із керівником управління охорони здоров’я ОДА Юрієм Легкодухом щодо новин про «Фенікс». Це дійсно важливо для Волині, адже мова йде про лікування дітей з ураженнями нервової системи та ортопедичними захворюваннями», – прокоментував подію начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Читати ще: За моделлю «Барнахус»: біля Луцька надаватимуть допомогу дітям, які постраждали від злочинів

Близько 40% пацієнтів закладу – діти із дитячим церебральним паралічем. Щороку близько 2 тисяч дітей з усієї України отримують тут реабілітаційну допомогу. Тож незабаром потужності Центру зростуть, відзначив очільник області.

Проєктом передбачено будівництво триповерхової будівлі з підвалом та басейном. У підвалі планують облаштувати спеціальне укриття. Нова будівля буде з’єднана переходом з існуючим корпусом. В новому корпусі зможуть розміститися 64 медпрацівники та 70 відвідувачів, додатково облаштують 24 місця відпочинку для відвідувачів.

Читати ще: Розписано до жовтня: як у Луцькій громаді працює центр реабілітації для дітей з інвалідністю

Завдяки модернізації закладу вдасться збільшити потужності «Фенікса» та підвищити кількість одночасного перебування пацієнтів у 1,5-2 рази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus