USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Це все забобони: Православна церква України дозволила вишивати на свята

21 Травня 2023 15:29
У Православній церкві України дозволили вишивати та займатися рукоділлям на церковні свята.

У пресслужбі ПЦУ пояснили, що вишивання під час свят не є гріхом.

У ПЦУ зазначили, що віра не має бути обмеженням до дій, а навпаки – свободою. Тому рукоділля у дні церковних свят не має бути забороненим.

«У цьому разі вибір такий: вишивати чи святкувати церковне свято? Чи вишивання, як таке, здатне спотворити велич релігійного свята? Ні. Чи вишивання як рід заняття – це гріх? Ні. Чи можна в один день поєднати і святкування, і вишивання? Так», – заявили у пресслужбі ПЦУ 18 травня.

Водночас у ПЦУ підкреслили, що все залежить від того, як людина розставляє пріоритети. Тобто якщо вірянин спочатку вшанує свято, виокремить час для молитви, а потім займеться, до прикладу, рукоділлям, то це не буде гріхом.

«Загалом, важливо розуміти, що шанування християнських свят у жодному разі не зводиться до неробства, бездіяльності, до марного проведення часу. Для добрих, корисних і богоугодних справ немає «вихідних», – пояснили у пресслужбі ПЦУ.

У пресслужбі церкви зазначили, що рукоділля, навпаки, може стати порятунком від іншого гріха на свята – лінощів і неробства.

У ПЦУ закликали вірян відходити від старих забобонів та займатися рукоділлям, коли їм хочеться.

Нагадаємо, раніше предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній прокоментував, чи може в майбутньому ПЦУ об’єднатися з УПЦ Московського патріархату. Епіфаній дивується, що жахіття, спричинені повномасштабним російським нападом, досі не відкрили очей багатьом прихильникам МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus