USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Це утопія, – міський голова про співфінансування ремонту двору чи вулиці за кошти лучан

23 Грудня 2021 15:25
Ремонт двору чи відрізку дороги на умовах співфінансування із міського бюджету та за рахунок самих мешканців – нереальний варіант. Адже якщо ремонт ліфта чи даху в багатоквартирному будинку вартує 200-300 тисяч гривень, то капітальний ремонт двору може коштувати кілька мільйонів гривень.

Під час розгляду проєкту рішення про продовження терміну дії Програми розвитку дорожнього господарства Луцької міської територіальної громади на 2018-2022 роки, на 2023 рік на сесії міської ради депутат Михайло Наход запропонував розробити програму співфінансування ремонту вулиць і дворів за кошти міського бюджету та лучан.

За його словами, багато мешканців готові співфінансувати ремонт вулиці, на якій мешкають, як, наприклад, співфінансують ремонт фасаду чи перекриття даху жителі багатоквартирних будинків.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк зауважив, що співфінансування ремонту дворів чи вулиць самими мешканцями практично нереальний варіант. Адже якщо ремонт ліфта коштує 300 тисяч гривень, то ремонт двору може вартувати три-чотири мільйони гривень.

«На мою думку, це утопія. Порахуйте, скільки на тому відрізку проживає людей, де 10 будинків, і скільки мешкає людей у одному багатоквартирному будинку. Дуже багато будинків відмовляються від участі в програмах, тому що не можуть зібрати кошти на співфінансування. Я не уявляю, як на ділянку дороги у 200 метрів люди будуть збирати по 200 тисяч гривень, якщо ми говоримо про асфальт. Це непосильні суми для мешканців. А якесь символічне співфінансування ми можемо і без програми здійснити. Ми замовляємо роботи на частину дороги, а на іншу частину, за яку готові заплатити мешканці, вони укладають договір безпосередньо з підрядником і той виконує роботи», – відповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Відзначимо, що в цілому на Програму розвитку дорожнього господарства Луцької міської територіальної громади на наступний рік передбачено 807,4 мільйона гривень, а на 2023 рік – 956,6 мільйона гривень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мда Показати IP 23 Грудня 2021 15:56
Квартири в приватній власності, земля в власності осбб, чому я, живучи в приватному будинку, двір якого я облагороджував за свій рахунок, утеплював за свій рахунок повинен ремонтувати комусь двори зі своїх податків. Попривикали, то їм дах поремонтуй, то під'їзд, то ліфт, а за утримання платити не пробували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus