USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

«Це про відповідальність перед народом України», – нардепка з Волині про відкриття е-декларацій

21 Вересня 2023 10:22
Парламент відновив е-декларування з негайним відкриттям публічного доступу до декларацій. Йдеться про Закон про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану (№ 9534) з урахуванням пропозицій Президента України. Зміни передбачають відкриття декларацій одразу.

«Як і попереднього голосування, так і нині, я однозначно підтримую відкриття е-декларацій. Це про чесність і прозорість. Про відповідальність перед народом України», – повідомила у мережі народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич.

Детальніше про документ:

– Суб’єкти декларування, які виконують завдання в інтересах національної безпеки чи перебувають на територіях, постраждалих від військової агресії рф проти України, подають декларацію протягом 90 днів із дня визначених Законом подій.

– Хто не подавав декларацію у 2022-2023 роках, мають зробити це у 90-денний термін із дня набрання чинності цього Закону.

– Додали пункти щодо відповідальності за неподання декларації або некоректне виконання вимог. Зокрема, така особа підлягатиме звільненню вз займаної посади протягом трьох робочих днів з дати виявлення порушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олексій Показати IP 21 Вересня 2023 10:40
Краще б зарплати підняли людям, мені чесно абсолютно всеодно на їхні декларації
лучани до Олексій Показати IP 21 Вересня 2023 11:28
тобі зарплату платять депутати?
Олексій до лучани Показати IP 21 Вересня 2023 13:11
Просто могли б прийняти закон щоб була оплата праці не нижче хоча б рівня Польщі. В нас підприємства не мало заробляють, є з чого підняти зарплати
123 Показати IP 21 Вересня 2023 11:38
Про яку *відповідальність* перед народом йдеться? Депутати вже давно забули навіть про відповідальністьнавіть перед Богом за свої мерзенні вчинки, не чажучи про якийсь там ефемерний *народ*.
Пф Показати IP 21 Вересня 2023 13:52
Все одно вони в деклараціях брехали і брехати будуть. Те що ці брехні будуть відкриватися людям нічого не змінить. Краще б саджали депутатів з чиновниками при виявленні прихованого від декларації майна у випадку, якщо якась людина чи журналіст проведе розслідування і знайде записані на родичів непомірні прибутки, яких немає в декларації і не можуть бути пояснені чисто прибутком цього родича.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus