USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

«Це наша солідарність з Україною»: Литва відмовилася від російських енергоресурсів

21 Травня 2022 09:54
На тлі повномасштабного воєнного вторгнення Росії на територію України Литва з 22 травня не отримуватиме російські газ, нафту та електрику.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Delfi.

«Це вираження нашої солідарності з Україною, що воює, ми не можемо дозволити, щоб на наші гроші фінансували російську військову машину», – заявив міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс.

За його словами, повної енергетичної незалежності країна досягне після успішного завершення синхронізації, а свої потреби в електроенергії покриє за рахунок власної зеленої енергетики і стане державою-експортером.

Литва отримує газ від США за допомогою терміналу СПГ в Клайпеді. Країна споживає власну електрику, а також імпортує її з країн ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus