USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

ЦАХАЛ заявив про 140 ударів по об’єктах «Хезболли» та ліквідацію командира ХАМАС у Газі

Сьогодні 11:46
Армія оборони Ізраїлю продовжує операцію проти «Хезболли» на півдні Лівану, а ізраїльські військові ліквідували командувача сил безпілотників ХАМАС на півночі сектора Гази.

Про це повідомляє ЦАХАЛ, передає Бабель.

За його даними, за минулу добу під час перестрілок та повітряних ударів було знищено десятки бойовиків «Хезболли». Ізраїль заявив, що знайшов велику кількість зброї, в тому числі ракетні, мінометні та протитанкові ракетні установки, націлені на населені пункти на півночі Ізраїлю, а також гранати і додаткове військове спорядження.

Читати ще: Ізраїль розпочав наземну операцію проти «Хезболли» на півдні Лівану

Крім того, з повітря ЦАХАЛ завдав понад 140 ударів по обʼєктах «Хезболли», включаючи склади зброї, пускові установки, націлені на ізраїльську територію, терористичну інфраструктуру і терористичні осередки.

Читати ще: Безпілотник «Хезболли» влучив у військову базу в Ізраїлі, є загиблі солдати

Також зазначено, що у районі Джабалії за минулу добу ізраїльські війська ліквідували понад 50 терористів у результаті ближніх зіткнень і повітряних ударів. А в районі Рафаха за допомогою безпілотників ліквідували озброєний терористичний осередок, який планував напад на війська ЦАХАЛ.

Читати ще: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного лідера «Хезболли»

ЦАХАЛ також заявив, що ліквідував у Газі Махмуда аль-Мабхуха, командувача сил безпілотних літальних апаратів ХАМАС на півночі сектора Гази. Він спрямовував удари БПЛА на ізраїльську територію і війська ЦАХАЛ.

Читати ще: Ізраїль розпочав масштабну атаку на об'єкти «Хезболли» у Лівані

Водночас США заявили Ізраїлю, що дають йому 30 днів для розширення доступу гуманітарної допомоги до Гази, інакше країна залишиться без військової допомоги США, передає BBC.

Читати ще: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію лідера «Хезболли»

У листі до керівництва Ізраїлю США зазначили, що глибоко стурбовані погіршенням гуманітарної ситуації, оскільки Ізраїль відмовив або перешкоджав майже 90% гуманітарних переміщень між північчю та півднем минулого місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus