USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Тривають важкі бої: в ISW розповіли, чи просуваються росіяни в Бахмут

12 Березня 2023 10:56
Російські сили продовжують наземні атаки в Бахмуті Донецької області та його околицях, але 11 березня не робили жодних підтверджених просувань у межах міста.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Згідно з даними Генштабу, ворог не припиняв штурмові дії міста Бахмут. Поблизу лінії зіткнення від обстрілів постраждало 15 населених пунктів.

Офіційний речник Східного угруповання полковник Сергій Череватий 11 березня зазначив, що бої в Бахмуті цього тижня були більш інтенсивними, ніж попереднього, і що лише минулої доби в Бахмуті сталося 23 бойові зіткнення. Проте, за даними Інституту, російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак на заході Донецької області.

«11 березня російські війська не робили жодних підтверджених наступів у межах Бахмута. Українські та російські джерела продовжують повідомляти про важкі бої в місті, але бійці групи «Вагнера», ймовірно, все частіше виявляються затиснутими в промислових районах міста,

і тому їм важко досягти значних успіхів», – йдеться у звіті.

Що відбувається у Бахмуті зараз?

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що захисники Бахмута тримають східний фронт, щоб виграти час для накопичення резервів і початку весняного контрнаступу.

10 березня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що війська РФ намагаються прорвати українську оборону в Бахмуті, однак українські воїни продовжують обороняти місто від російських загарбників.

Читати ще: У разі захоплення Бахмута наступ росіян на сході досягне кульмінації, – ISW

За даними речника Східного угруповання Сергія Череватого, українські Збройні сили знищили більшу частину ПВК «Вагнера» у Бахмуті на Донеччині. Саме тому морально-психологічний стан окупантів дуже низький.

Розвідка Британії 11 березня поінформувала, що упродовж останніх чотирьох днів сили групи «Вагнер» захопили більшу частину східної половини міста Бахмут. Зокрема, у центрі міста річка Бахмутка тепер проходить лінією фронту. Водночас українські сили утримують західну частину міста та зруйнували ключові мости через річку.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що бої тривають як на околицях Бахмута, так і вже на вулицях самого міста, однак українські військові продовжують тримати оборону. Він додав, що навколишні території всипані тілами загиблих російських окупантів, зокрема найманців ПВК «Вагнер». Їх ніхто не забирає, «тому що вони там нікому не потрібні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus