USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Тримає 500 голів живності: волинянин на своїй мініфермі готовий прихистити евакуйованих тварин із зони бойових дій

Сьогодні 20:40
Волинянин Юрій Веремчук у своєму обійсті облаштував домашню мініферму. Тварин пан Юрій збирає з усієї України.

Як чоловік розповів Суспільному, готовий прихистити евакуйованих тварин з областей, де зараз тривають бойові дії, та навіть допомогти із їхнім транспортуванням до нової оселі.

Мініферма розташована у селі Селець Зимненської громади. Тут є коні, єноти, віслюки, нутрії, вівці і птиця. Догляд за тваринами, каже чоловік, – це його хобі.

За освітою волинянин – тракторист, за професією – будівельник, а за покликанням – тваринолюб. Юрій Веремчук розповідає, що всі тварини на його мініфермі вакциновані за віком, вони мають відповідні паспорти та ветеринарний догляд.
Читати ще: Молоко за вісім гривень: реалії господарювання волинян на власній землі

Юрій – член Клубу кролівників України, розводить кроликів господар тринадцять років. З них, говорить, і розпочалося його хобі. Наразі на мініфермі живе 200 кролів дев’яти різних порід.
Віслюка Мойсея чоловік придбав рік тому, згодом йому до пари взяв і віслючку Фіону. Їй вісім років. А на Різдво Юрій Веремчук очікує, що Фіона зробить йому подарунок та народить віслюка.
Читати ще: День поля: волинський фермер презентував 65 сортів картоплі, які виростив на селекційних ділянках

Доглядати за тваринами Юрію допомагає дружина Катерина та 12-річна донька Анастасія.
«Ще не одягнувся нормально та очі не протер, але пробігся господарством, тоді там сів, попили кави, поки снідання дружина приготує, то я вже когось починаю годувати», – розповідає про початок свого дня Юрій Веремчук.
Рік тому сім’я Веремчуків переїхала із міста Володимир у село поблизу, розповідає дружина Катерина.

«Просто стало мало місця. 6 соток в місті, і тут – 25 і плюс гектар додатково в оренді. Вже є де розгулятися. У нас на господарстві зараз приблизно десь 500 голів усієї живності. Це з птицею, кроликами, вівцями, з усім. На зиму відповідно їх більше, бо якраз такий період, що вони примножуються», – розповідає жінка.

Наразі у господарстві Юрій Веремчук тримає понад 500 голів найрізноманітніших тварин та птиці та готовий її розширювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus