USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.46 10.64

Три роки вчилися дистанційно: учні волинської школи нарешті сядуть за парти

Сьогодні 12:05
Ковельська гімназія №9 була останньою в місті, яка не мала необхідного укриття. Тому майже три роки діти навчалися дистанційно. Нарешті з нового навчального року учні школи сядуть за парти.

«Як розпочався ковід, то, звичайно, навчалися дистанційно. Потім розпочалася війна. Діти змушені були навчатися дистанційно. Наша школа одна така залишилася в місті», – говорить в. о. директора гімназії Марія Буднік. Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Ця школа в Ковелі розташована на вулиці Олександра Олеся. У місті вона залишалася єдиною, яка дотепер не мала укриття. До речі, дев’ята гімназія є найстарішою в місті. Цього року їй виповниться 60 років. Система навчання тут дев’ятирічна.

У цій школі навчаються діти ковельчанина Олександра Кислюка. Він каже, що хотів би, аби дистанційка перетворилася на спогад.

«Дистанційне навчання негативно впливає на дітей. Рівень навчання знизився. Коли діти навчаються за партами, то отримують безпосередній контакт зі вчителями, іншими дітьми», – констатує чоловік.

Три роки учні гімназії навчалися вдома. Укриття або місце для нього шукали постійно, але знайти безпечне місце для дітей не могли.

«Розглядалися різні варіанти. Дивилися, які будівлі є поблизу. Думали, що можна зробити, аби діти повернулися до повноцінного очного навчання. На жаль, таких варіантів у нашому мікрорайоні ми не знайшли», – наголошує очільниця закладу освіти Марія Буднік.
Читати ще: Буде 3373 першокласники: як заклади освіти Луцької громади готуються до 1 вересня

Урешті місцева влада прийняла важливе і дороге рішення – будувати нове укриття безпосередньо на території гімназії. З бюджету громади виділили вісім мільйонів гривень, провели тендер і будівництво вже почалося.

«Розкопаний котлован. Готується піщана і щебенева основа. Закуплені необхідні матеріали. Проплачений аванс за дизельний генератор. Його теж треба буде вчасно поставити. За тендером ми маємо закінчити до нового року, але будемо старатися все зробити швидше», – коментує в. о. директора фірми-підрядника Юрій Баран.

Читати ще: Волинь отримає понад 62 млн грн на Нову українську школу

У гімназії навчаються близько 230 учнів. Щойно укриття зведуть, вони сядуть за парти. Однак не всі одразу, адже бомбосховище розраховане на 120 людей. Там будуть санвузли, вентиляція, кімнати для перебування учнів і вчителів, приміщення для генератора.

Це вже третє шкільне укриття, яке в Ковелі будують з нуля. У планах – зробити капітальний ремонт і розширення підвалів у селах Тойкут і Зелена Ковельської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus