USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Три роки умовного: судили волинянина, який вдома виготовляв для себе наркотики

Сьогодні 12:49
У Волинському апеляційному суді розглядалася справа чоловіка, якого звинуватили у виготовленні психотропів. Встановленим терміном покарання залишився незадоволений прокурор.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Затримали чоловіка в червні 2023 року. Під час обшуків у нього виявили не тільки наркотики, а й необхідне обладнання для виготовлення амфетаміну. Згодом слідство встановило, що обвинувачений виготовляв психотропи лише для власного вживання, а мети збуту не переслідував.

Під час судових засідань чоловік вину свою визнав та щиро каявся. Врахувавши всі обставини, суд призначив йому покарання у виді п’яти років ув’язнення, але з іспитовим терміном у три роки.

Читати ще: Сім’я не здогадувалася кілька років: волинянина судили за вживання психотропів

Прокурору здавалося, що Феміда була занадто поблажливою до підсудного, тому він вирішив оскаржувати вирок першої інстанції.

«Суд не врахував, що обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, яке пов’язане з виготовленням психотропних речовин (амфетаміну) в особливо великих розмірах, зі зберіганням і виготовленням обладнання. На моє переконання, саме такий вид злочину є важчим, бо особа наділена певними знаннями щодо виготовлення наркотичних речовин, які в подальшому можуть поширюватися в суспільстві», – заявив прокурор Ілля Марценюк.

Адвокатка підсудного Яна Кінах наполягала, що покарання цілком справедливе. А обвинувачений, з її слів, уже став на шлях виправлення – пройшов лікування в наркоцентрі, не вживає наркотиків та алкоголю, не скоїв жодного порушення.

Читати ще: У Маневицькій колонії росіянин знайшов наркотики і отримав ще пів року ув’язнення

Ба більше, підсудний знайшов інше захоплення – волонтерство.

«Чоловік позитивно характеризується за місцем проживання та у волонтерській організації «Волинський центр протидії корупції», яка із початку повномасштабного вторгнення займається волонтерською діяльністю. Спілкуючись із керівником, останній повідомив, що мій підзахисний брав участь у відвантаженні допомоги на волонтерських засадах», – розповіла Яна Кінах.

Заслухавши учасників процесу, апеляційний суд залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а вирок першої інстанції щодо обвинуваченого – без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus