USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Три головні питання про шини*

4 Вересня 2023 11:45
Під час вибору шин майбутні власники цікавляться всіма особливостями, прагнучи обрати найбільш комфортний варіант. Для цього продавцям ставлять несподівані запитання, на які важко відповісти. Кілька таких аспектів варто розглянути докладніше.

Чи багато видають шуму?

За однакових умов експлуатації різні моделі справді видають різний рівень шуму. Більш гучними будуть варіанти зі спрямованим протектором, розроблені для дощової погоди. Таке розташування канавок робить плечову зону жорсткішою, тому вібрації передаються далі і провокують шум. Ці моделі обирають за чудову стійкість на вологій поверхні, а для звукового комфорту краще вибрати ненаправлений малюнок.

За комфорт також відповідає висота шини. Низькопрофільні шини жорсткіші й відгукуються на будь-яку нерівність дороги. Не варто заради зниження шуму та вібрацій вибирати м'якшу гуму. Вона чутлива до будь-якого проколу чи удару.

Де і коли зроблено?

Інтерес до дати виробництва не порожній: за неправильних умов зберігання покришки швидко втрачають властивості, тому багато покупців ретельно обирають моделі поточного або минулого року. Але у хороших магазинах гума зберігається до трьох років без шкоди для робочих властивостей.

Дізнатися потрібну інформацію можна із групи з чотирьох цифр, які стоять окремо і обов'язково присутні в маркуванні. Перші дві позначають тиждень, а другі – рік виробництва. Але обирати потрібно за зовнішніми ознаками, якими можна визначити зіпсовані покришки:

деформація боковин;

нечіткі обриси протектора;

криві шви;

помітні тріщини на гумі.

Наприклад, збираючись купити гуму на 14, уважно огляньте її чи замовте в інтернет-магазині з гарною репутацією. У них добре організовані склади, тому покришки зберігаються у правильних умовах.

Країна виробництва також не надто важлива. Провідні виробники розміщують заводи у Китаї, Африці, Тайвані. Це не впливає на якість продукції, тому звертати увагу потрібно на репутацію бренда.

Чи правда, що кольоровими крапками позначають брак?

Існує поширена думка, що поздовжніми смугами чи крапками позначають браковані або низькоякісні вироби. Але це мітки для балансування шини, яка допомагає майстрам проводити процедуру без помилок. Балансувальні верстати виконують завдання без цих позначок, тому на більшості сучасних моделей їх немає. Але на бюджетних часто ставлять, щоб власники могли самі відбалансувати колеса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus