USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Троє волинян готуються до чемпіонату світу з легкої атлетики U20

Сьогодні 21:10
До збірної, яка представлятиме Україну на юніорському чемпіонаті світу-2024 з легкої атлетики, потрапили троє спортсменів з Волині: Уляна Степанюк, Едуард Муравський та Артем Черкашин.

Про це повідомляє Суспільне.

Юніорський чемпіонат світу цього року відбудеться з 27 по 31 серпня у перуанському місті Ліма.

Чемпіонка України Уляна Степанюк виступить у двох дисциплінах: біг на 100 метрів та естафета 4×100 метрів. У фіналі юніорського чемпіонату Європи ковельчанка встановила національний рекорд серед дівчат віком до 18 років. Тренує спортсменку Алла Повх.

Волинянин Артем Черкашин змагатиметься у метанні молота. Цього року волинянин завоював золоту нагороду зимового чемпіонату України з метань. А у травні Артем виграв юніорський ЧУ в Івано-Франківську. Тренер метальника – Роман Черкашин.

Легкоатлет Едуард Муравський виступить у спортивній ходьбі на 10 тисяч метрів. У квітні 2024 в Анталії волинянин був учасником чемпіонату світу.

Що відомо про склад збірної України

До збірної потрапили 19 легкоатлетів: десять жінок та дев’ять чоловіків. Серед учасників складу України – Михайло Брудін, медаліст попереднього чемпіонату світу. На ЧС-2022 Брудін став бронзовим призером у метанні диска, чим приніс Україні першу за 14 років медаль в цій дисципліні.

Також на ЧС виступлять дві срібні призерки юніорського Євро-2024 з легкої атлетики: 15-річна метальниця молота Поліна Дзерожинська, та 16-річна штовхальниця ядра Ангеліна Шепель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus