USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Троє військових США загинули через удар БПЛА по базі в Йорданії

29 Січня 2024 08:41
Щонайменше троє військових США загинули, значна кількість зазнала поранень унаслідок повітряного удару безпілотником по американській військовій базі в Йорданії.

Про це йдеться в заяві президента США Джо Байдена, оприлюдненій у неділю Білим домом, передає Укрінформ.

«Минулої ночі троє військовослужбовців США були вбиті, багато поранені під час атаки безпілотного літака на наші сили, дислоковані на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону», – заявив американський лідер.

Читати ще: Сенатори США домовилися щодо угоди про кордон, яка має розблокувати допомогу Україні, – CNN

За його словами, хоча збір фактів триває, вже достеменно відомо, що напад здійснили радикальні групи бойовиків у Сирії та Іраку, яких підтримує Іран. У цьому зв’язку Байден наголосив, що подібні атаки не зупинять Сполучені Штати у місії боротьби з тероризмом.

«Ми притягнемо всіх винних до відповідальності в час та спосіб, який оберемо», – наголосив президент США.

Міністр оборони США Ллойд Остін висловив обурення атакою безпілотника, запевнивши, що відповідь не забариться, йдеться в офіційній заяві Остіна, оприлюдненій на сайті Пентагону, передає Укрінформ.

«Я обурений і глибоко засмучений смертю трьох наших військовослужбовців та пораненням інших американських військових під час нападу минулої ночі на сили США та коаліції, розгорнуті на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону», – зазначив Остін.

За його словами, військові, які зазнали атаки, виконують завдання з метою остаточного знищення осередків ІДІЛ у Сирії й Іраку.

Глава Пентагону констатував, що це не перша атака на війська США та союзників, до якої причетні проіранські сили.

«Ми відповімо у той час та в тому місці, які оберемо самі», – запевнив міністр оборони США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus