USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Трьох підприємців судять за відмивання грошей на військовому містечку на Волині

Сьогодні 19:08
Керівника підприємства «МП Сантехмонтаж» Анатолія Коптюка та ще двох ФОПів прокуратура обвинувачує у відмиванні майже мільйона гривень державних коштів.

Кілька років тому приватна фірма виграла тендер від квартирно-експлуатаційного відділу у Володимирі на будівництво тепломереж військового містечка. Фактичні будівельні роботи на вказаному об’єкті виконували працівники «МП Сантехмонтаж» із грудня 2018 року до грудня 2019-го, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За версією слідства, очільник фірми-переможця вносив до офіційних документів неправдиві відомості та проводив їх по бухгалтерському обліку. Щоб довести винуватість, прокурори навіть залучили спеціалістів з податкової. Вони дослідили фінансово-господарську діяльність переможця тендеру, якому на рахунки від військового містечка йшли гроші за роботу.

«За результатами проведеного аналізу встановлено, що по мірі надходження коштів на рахунок ПП «МП Сантехмонтаж» від квартирно-експлуатаційного відділу міста Володимир-Волинський у сумі 8 786 808 гривень, з яких відповідно до висновку експертизи у кримінальному провадженні встановлено збитки в сумі 942 549 гривень, вчинено видаткові фінансові операції з перерахування коштів підконтрольним ФОП Павлосюк та ФОП Коптюк із подальшим зняттям через касу банку готівкою в сумі 3 500 350 гривень», – зазначив прокурор Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Микола Ковтонюк.

Він зауважив, що кошти ФОПам перераховували із призначенням «За матеріали». Один з ФОПів, а саме Коптюк, – бухгалтер ПП «МП Сантехмонтаж».

«Зазначено, що ФОП Павлосюк і ФОП Коптюк є підконтрольні та можуть здійснювати діяльність в інтересах ПП «МП Сантехмонтаж». Економічна сутність та наслідки вчинення досліджених правочинів мають низку спільних ознак щодо легалізації злочинних доходів», – сказав прокурор Микола Ковтонюк.
Читати ще: На Волині екскерівника фірми, яка освітлювала в селах дороги, підозрюють у привласненні і відмиванні державних грошей

Своєю чергою захист не погоджується з аналізом фінансово-господарської діяльності, який провів залучений працівник податкової. На думку адвоката, прокурор узагалі не мав повноважень призначати відповідного аналітичного дослідження.

«Стаття 93 КПК не наділяє прокурора повноваженнями щодо залучення працівників Державної податкової служби як спеціалістів для отримання відповідних висновків. Ми вважаємо, що прокурор діяв поза межами своїх процесуальних повноважень», – наголосив адвокат Максим Ткачук.

Він додав: незрозуміло, як податківець виокремив зі знятих у готівці понад трьох мільйонів саме 900 тисяч гривень, які слідство вважає відмитими.

Судові засідання у справі триватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus