USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Третина ФОПів та найманих працівників не звернулися за допомогою по 8 000 грн

13 Січня 2021 11:43
Близько 230 тисяч осіб не отримали свою компенсацію за урядовий карантин. За одноразовою матеріальною допомогою у розмірі 8 тисяч гривень звернулися близько 480 тисяч ФОПів та найманих працівників. За компенсацією можна було звертатися до 31 грудня 20201 року.

Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, повідомляє РБК-Україна.

Міністр зазначив, що до Нового року виплачено 3,6 млрд грн. Близько 455 тисяч осіб отримали допомогу у грудні.

«Близько 25 тисяч людей подались в останні дні старого року, тому враховуючи, що почався новий бюджетний рік, вони отримають по 8 тисяч гривень у цьому році протягом короткого періоду часу», – зазначив міністр.

Нагадаємо, в Україні запровадили три програми виплат бізнесу, який постраждав через запровадження карантину. Одна з програм – це виплата 8 тисяч гривень найманим працівникам та ФОПам тих видів діяльності, які визначив Кабмін.

За розрахунками Мінсоцполітики, за одноразовою допомогою могли звернутися 712 тисяч осіб.

Таким чином, близько третини (230 тисяч) ФОПів та найманих працівників, які підпадали під дію програми, не звернулися за допомогою по 8 тисяч гривень.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль 4 січня повідомив, що компенсаційну виплату за встановлений урядом карантин отримали 456 тисяч осіб. Пенсійний фонд виплатив 3,6 млрд грн допомоги для підприємців та найманих працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
підприємець Показати IP 13 Січня 2021 18:26
принципово не ходжу до тієї недовлади за копійчаними подачками
Остап Вакарчук Показати IP 14 Січня 2021 13:00
Впевнений на сто відсотків і відповідаю на запитання, чому третина підприємців та їх наймані робітники не подали заявки на отримання 8000 грн. допомоги??? Пояснюю, бо ці ФОПи і їх наймані працівники між собою у сговорі, і здійснюють свою підприємницьку діяльність з порушенням одержання прибутку, не підбивають результатів своєї роботи, не показують наявну картину щодо найманих робітників, ухиляються від сплати податків, а у доброї половини Луцьких ФОПів відсутній пакет установчих документів. То навіщо їм залучати до себе особливу увагу з боку контролюючих органів, а раптом прийдуть і перевірять такий бізнес???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus