USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Трендові кухні та їх особливості

4 Червня 2024 18:10
Сучасний дизайн кухні поєднує в собі функціональність, естетичність та зручність. При її виборі важливо орієнтуватися на власні потреби та ритм життя. А для того, щоб створити затишний простір для приготування їжі та спілкування, варто враховувати ще й загальний інтер'єр оселі.

На що звернути увагу при виборі сучасної кухні

Щоб ваша кухня була не лише гарною, а й практичною, враховуйте такі критерії:

Ергономіка. Розміщення робочих зон, шаф, поличок і шухляд має бути зручним для повсякденного використання.

Стиль. Продумати зовнішній вигляд кухні слід якомога раніше, щоб надалі розуміти особливості розміщення меблів та їх дизайн.

Палітра кольорів. Цей аспект має значний вплив на загальну атмосферу приміщення, тому варто зважено підходити до питання.

Матеріали. Правильно підібравши матеріали, ви надасте кухні оригінальності й підвищите її функціональність.

Технології та обладнання. Інтеграція сучасних технологій може зробити процес приготування їжі більш зручним і ефективним.

Слід враховувати вподобання, потреби, можливості й ритм життя всіх мешканців оселі, щоб створити естетичний та комфортний простір.

Актуальна колірна гама для оформлення кухні

Наразі популярні такі відтінки:

Нейтральні. Створюють спокійну атмосферу, поєднуються з різними стилями інтер’єру (сірий, бежевий, пісочний, кремовий).

Темно-сині. Надають глибини й розкоші (індиго або синій нічного неба).

Зелені та природні. Додають нотки свіжості й роблять кухню ще затишнішою.

Теракотові та землисті відтінки. Створюють м'які й теплі акценти в інтер'єрі.

Монохромні. Забезпечують цікавий контраст завдяки тонам різної насиченості та яскравості.

Такі колірні рішення використовуються як основа для оформлення кухні або як акценти при виборі меблів, аксесуарів чи декору.

Популярні стилі в дизайні кухні

Кухні можуть бути представлені різними напрямками:

Класичний. Є елегантним, розкішним і вишуканим. Поєднує тандем традиційних матеріалів (дерево, мармур, граніт) та нейтральних кольорів. Доповненням часто виступають вигнуті або різьблені елементи, пишні форми та деталі.

Неокласичний. Об’єднує елементи класичного стилю з сучасними тенденціями. Меблі характеризуються простими формами, чистими лініями, геометричними елементами, помірною декоративністю.

Мінімалізм. Орієнтований на спрощення і зведення всього до мінімуму. Строгі лінії й форми без зайвих деталей підкреслюються нейтральними кольорами й простим дизайном меблів.

Екостиль. Націлений на використання натуральних матеріалів, що створює відчуття близькості до природи та екологічності. Оздоблення підкреслює натуральну текстуру матеріалів.

Хай-тек. Робить акцент на використанні новітніх технологій, сучасних матеріалів (металеві, скляні, глянцеві) й холодних відтінків. Характерні риси – чисті лінії та геометричні форми при мінімумі декоративних елементів.

Щоб визначитись зі стилем кухні, зверніться за допомогою до експертів магазину, де збираєтесь купляти меблі, та опишіть свої вподобання й вимоги. Вибирайте варіанти, які поєднують гідну якість та оптимальну вартість.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus