USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Треба повернути дітей до шкіл, де дозволяє безпекова ситуація, – Лісовий

26 Квітня 2023 11:10
Тривале навчання онлайн не сприяє соціалізації молоді, тому важливо якомога швидше повернути учнів до шкіл, де це дозволяє безпекова ситуація.

Про це в інтерв’ю порталу Освіторія сказав міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає Укрінформ.

«Навчання в онлайні протягом тривалого часу позбавляє підлітків живого спілкування, ми ризикуємо отримати покоління молоді, яка не соціалізувалася і не сформувала цілу низку м’яких навичок. Тому наше завдання – якомога швидше повернути дітей до шкіл там, де дозволяє безпекова ситуація», – розповів міністр.

Читати ще: Міністр освіти хоче оновити методи викладання літератури та історії України

Він зауважив, що існують і інфраструктурні проблеми, зокрема облаштування укриттів у школах, тому терміновим питанням є вирішення проблеми фінансування освітньої субвенції на їх облаштування.

Також, за словами Лісового, навчання офлайн має вплив на економіку: у містах і селах, де працюють школи, залишаються батьки учнів і розвивають громаду.

Загалом у планах міністерства – сформувати візію, стратегію і дизайн-проєкти змін у галузях дошкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти, а також у позашкіллі й науці. Вони, за словами Лісового, будуть представлені найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus