USD 40.70 41.00
  • USD 40.70 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Травмувався пасажир: на Волині з водія, який п’яним скоїв ДТП, стягнули 85 тисяч гривень

30 Червня 2024 19:45
На Волині покарання отримав водій мотоцикла, який п'яним з’їхав з дороги і потрапив у ДТП. Під час аварії пасажир транспортного засобу отримав травми.

Про це стало відомо із вирок у Горохівського районного суду.

Як зазначається, увечері 24 вересня 2023 року Василь Ш. керував мотоциклом «Viper» в селі Ощів Луцького району. Чоловік не мав водійського посвідчення відповідної категорії та був нетверезим.

Під час руху водій не обрав безпечної швидкості, внаслідок чого втратив контроль над керуванням та виїхав за межі дороги. Мотоцикл перекинувся, а пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. У нього діагностували пошкодження хребта та спинного мозку, а також забої.

Читати ще: Водія, який їздив під наркотиками біля Луцька, оштрафували та позбавили прав

На судовому засіданні волинянин пояснив: взяв мотоцикл у знайомого, щоб покататись, а перед цим вживав алкогольні напої на святкуванні. Керуючи транспортним засобом о 22 годині вечора, ознак сп’яніння не відчував. Як зазначив, їхав зі швидкістю близько 60 км/год, проте місцевість була йому не знайомою, а тому не впорався з керуванням. Під час лікарського огляду у водія мотоцикла виявили 1,28 проміле алкоголю в крові.

У вчиненому обвинувачений щиро розкаявся, просив у потерпілого вибачення та добровільно відшкодував моральні та матеріальні збитки.

Читати ще: У Луцьку водія «ВАЗа», який п’яним в’їхав в інше авто, на три роки позбавили прав

Потерпілий розповів, що не знав, чи перебуває водій мотоцикла в стані алкогольного сп’яніння, оскільки жодних ознак помітно у нього не було. Претензій до обвинуваченого не має. Також він просив суд суворо не карати і не застосовувати до горе-мотоцикліста реальний термін.

У підсумку Василя Ш. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України. Йому призначили 85 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus