USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

Трамп планував атакувати ядерний об'єкт в Ірані, – ЗМІ

17 Листопада 2020 08:58
Президент США Дональд Трамп мав намір завдати удару по підземному заводу в іранському Натанзі, де збагачують уран. Господар Білого дому навіть проводив відповідні консультації, але його вдалось умовити втриматися від такого рішення.

За інформацією видання The New York Times, 12 листопада Трамп цікавився варіантами конкретних дій щодо ядерного об'єкту в Ірані. Йшлося про ракетний обстріл або кібератаку, передає 24 канал.

Перед цим міжнародні інспектори повідомили про значне збільшення запасів ядерних матеріалів в Ірані.

Але американським посадовцям усе ж вдалося відмовити господаря Білого дому від ідеї застосування сили в Ірані. Адже удар по заводу в Натанзі міг легко перетворитися в масштабний конфлікт на Близькому Сході.

Відомо, що на вищезазначеній зустрічі з Трампом були присутніми:

- віцепрезидент Майк Пенс,

- держсекретар Майк Помпео,

- новий очільник Пентагону Крістофер Міллер,

- голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

В адміністрації Трампа поки не відповіли на запит журналістів прокоментувати публікацію.

5 січня влада Ірану оголосила про відмову від основного зобов'язання за ядерною угодою 2015 року щодо обсягів збагаченого урану.

Відповідно до документу, Іран планує і надалі продовжувати співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ), але відтепер обсяги збагаченого урану будуть залежати від потреб Тегерану.

8 січня Трамп заявив, що в Ірані під час його правління не буде ядерної зброї. Сталося це після удару Тегерана по американських базах в Іраку.

На початку листопада адміністрація Трампа заявила про готовність ввести новий пакет санкцій проти Ірану. Цю ідею підтримав Ізраїль та низка країн. Обмеження мають набути чинності до 20 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus