USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Трамп офіційно став кандидатом в президенти і представив свого кандидата у віцепрезиденти

15 Липня 2024 23:09
Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Він також представив свого кандидата в віцепрезиденти – сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Венса.

Про це пише Reuters.

Трамп був імовірним номінантом протягом кількох місяців. Але саме голосування делегатів Республіканського національного комітету в Мілуокі зробило його кандидатуру офіційною.

Про обрання Венса кандидатом у віцепрезиденти Трамп написав у своїй соцмережі Truth Social.

«Як віцепрезидент, Джей Ді продовжуватиме боротися за нашу Конституцію, стоятиме поруч з нашими військами й зробить все можливе, щоб допомогти мені зробити Америку знову великою», – йдеться в повідомленні.

Що відомо про Джеймса Девіда Венса

Венс послідовно виступає проти допомоги Україні. У квітні 2023 року він разом з 18 іншими представниками республіканської партії США підписав листа президенту США Джо Байдену, в якому зазначається що «необмежена допомога Україні Сполученими Штатами Америки має бути припинена». Він також пригрозив блокувати такі пакети, якщо вони не будуть привʼязані до стратегії якнайшвидшого завершення російсько-української війни.В грудні він заявляв, що Україні, імовірно, доведеться «поступитися деякою територією» Росії, щоб припинити бойові дії.

Крім того, коли українське видання Texty.org.ua написало матеріал про американців, які виступають проти допомоги Україні, Ді Венс був одним із тих, хто вимагав припинити підтримку видання Сполученими Штатами.

Чергові президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-і в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

Участь Джо Байдена у виборах від Демократичної партії поки під питанням, після невдалих дебатів із Трампом і пресконференції 12 липня, на якій він переплутав віцепрезидента Камалу Гарріс з Трампом. Донори і частина демократів закликають Байдена не йти на вибори через те, що він уже застарий для президентства.

13 липня 2024 року на передвиборному мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, у Дональда Трампа вистрілили щонайменше пʼять разів. Стрілком був 20-річний Томас Крукс, який вів вогонь з гвинтівки AR-15. Трамп постраждав від однієї кулі – вона пробила йому верхню частину вуха. Від інших куль загинув 50-річний чоловік, ще двоє людей були поранені. Крукса застрелили бійці Секретної служби.

Президент США Джо Байден своєю чергою виступив зі зверненням до нації з Овального кабінету Білого дому, у якому вкотре засудив замах на свого політичного опонента Дональда Трампа. Він наголосив на необхідності «знизити температуру» в політиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus