USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.42 41.70
  • PLN 10.40 10.55

Традиційні дерев'яні іграшки внесли до елементів нематеріальної культурної спадщини Волині

Сьогодні 12:20
Елемент нематеріальної культурної спадщини «Волинська дерев’яна іграшка у Луцькій міській територіальній громаді (с. Княгининок)» внесли до обласного переліку елементів НКС.

Таке рішення прийняли на черговому засіданні комісії з формування Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини, повідомили у Луцькій міській раді.

Близько двох сотень найменувань традиційних народних забавок виготовляє майстер народних ремесел, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Андрій Бондарук (с. Княгининок). Досвід виготовлення більшої частини виробів вдалося перейняти від носіїв іграшкарства. Оглянути дерев’яні іграшки, виготовлені майстром, можна в історичному музеї с.Княгининок.

Читати ще: У музеї в Луцьку представили виставку «Народні іграшки зраненої землі»

У подальших планах – просування дерев’яної іграшки як елементу нематеріальної культурної спадщини до Національного переліку НКС.

Наразі в обласному переліку НКС облікується два елементи нематеріальної культурної спадщини Луцької міської територіальної громади: дерев’яна іграшка та вишивка «занизування», що побутує у с. Рокині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus