USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Той, на чиєму боці світ, ніколи не впаде в темряві»: Зеленський – про розмову з Ілоном Маском, фонди відбудови і ракети проти Одеси

6 Березня 2022 12:46
У зверненні 6 березня о 12:00 Президент України Володимир Зеленський подякував світовим лідерам за підтримку, розповів про документи, вилучені в полонених військових РФ, та анонсував відбудову держави.

Він зазначив, що щодня та щоночі розмовляє з лідерами багатьох держав і численних бізнес-спільнот.

Минулої доби Зеленський, наприклад, спілкувався із президентом США Джо Байденом, американськими конгресменами, сенаторами, прем’єрами Австралії, Болгарії, Ізраїлю, Албанії, бізнесменом Ілоном Маском. Ці розмови примножують впевненість українців, адже показують, що «той, на чиєму боці світ, ніколи не впаде в темряві».

«Світ має сили, аби закрити наше небо для російських ракет, літаків, гвинтокрилів. Україні потрібні літаки. Насправді це просто, коли маєш волю, щоб зробити небо України, небо Європи безпечним», – наголосив гарант.

Додав, що не повинно бути жодного порту, де держава-терорист зможе заробляти гроші, та акцентував: підтримка від лідерів передових світових компаній не менш важлива за підтримку передових держав, адже «коли корпоративний світ із тобою, ти маєш подвійний захист, потрійну зброю, майбутнє».

«Українці, ми вже вибороли наше майбутнє, але ще боремось за наше сьогодні. Воюємо за те, де пройде кордон між життям і рабством. Це не тільки наш вибір. Громадяни РФ роблять такий же вибір сьогодні, в ці дні, в ці години – між життям і рабством. Сьогодні, завтра, найближчого тижня – це той час, коли ще можна перемогти зло матеріальними втратами, а не розстрілом», – сказав Володимир Зеленський.

Він звернувся до росіян зі словами: «Ми, українці, хочемо миру. Громадяни Росії, для вас – це боротьба не тільки за мир в Україні, це боротьба і за вашу державу, за те найкраще, що в ній було, за свободу, яку ви бачили, за достаток, який ви відчували. Якщо ви промовчите зараз, то потім за вас буде говорити тільки бідність, а відповідатимуть їй лише репресії. Не мовчіть».
Зеленський відзначив, що взяті в полон росіяни вже заговорили, зокрема сотні військовослужбовців, серед яких – пілоти літаків, які бомбили наші міста, наших мирних людей.

«Ми побачили документи, мапи, плани невчорашнього дня. Це не імпровізація, а війна. Вони готували це вторгнення саме так – жорстоко, цинічно, завідомо з порушенням правил війни. Тому Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь і багато інших українських міст-героїв побачили чисте зло, звірство. Так було заплановано, але це не вб’є нашу людяність, не вб’є нас.

Попри все ми поводимося з полоненими в рамках Женевської конвенції, а наші ракети у відповідь не падають на цивільні об’єкти Росії або Білорусі, звідки щодня на нашу територію йдуть ракети, колони техніки, летить авіація проти мирних людей і мирних міст. Житомир, Коростень, Овруч, передмістя Києва, міста на півдні.

Вони готуються бомбардувати Одесу. Росіяни завжди приїжджали в Одесу, завжди відчували в Одесі тільки тепло, щирість, а тепер – бомби, артилерія, ракети проти Одеси. Це буде воєнний злочин, історичний злочин», – зазначив Володимир Зеленський.

Насамкінець він наголосив, що ми, українці, вже 11 днів боремося за нашу свободу та нашу державу.

Президент акцентував: «Ми вже розуміємо, як будемо відновлювати нашу державу. Вже формуємо фонди для відбудови України. Їх уже чотири: Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури, Фонд відновлення та трансформації економіки, Фонд обслуговування та погашення державного боргу, Фонд підтримки малого та середнього бізнесу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus