USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Торік понад 400 безробітних волинян було залучено до суспільно корисних робіт

24 Січня 2024 18:42
Волинський обласний центр зайнятості спільно з територіальними громадами організовує суспільно корисні роботи для безробітних. У 2023 році 447 волинян працевлаштували таким чином.

Про це повідомила очільниця обласного центру зайнятості Алла Куцин під час брифінгу у Волинській ОДА.

«Загалом в Україні це називають «Армія відновлення». На щастя, Волинь не має великих потреб у відновленні, тому в нас – «Армія оборони». Тобто у межах суспільно корисних робіт безробітні облаштовують оборонні рубежі, блокпости, спостережні пункти, укриття, заготовляють дрова та виконують сільськогосподарські роботи для родин загиблих військовослужбовців, – зазначила Алла Куцин. – Також вони допомагають особам з інвалідністю, людям поважного віку, ремонтують житло внутрішніх переселенців та ліквідовують стихійні сміттєзвалища».

Крім того, люди, які залучені до суспільно корисних робіт, плетуть маскувальні сітки, шиють допоміжні засоби для потреб ЗСУ та виготовляють й пакують продукти харчування для військових. Вони отримують заробітну плату близько 10 тисяч гривень на місяць.

«Для того аби взяти участь в цих роботах, особа має бути на обліку в центрі зайнятості й перебувати у статусі безробітного. Є лише одна категорія людей, які можуть не мати статусу безробітного, але можуть взяти участь у суспільно корисних роботах, – це внутрішньо переміщені українці», – додала керівниця Волинського обласного центру зайнятості.

Читати ще: «Армія відновлення»: як у Луцьку безробітні долучаються до суспільно корисних робіт

Слід зазначити, що безробітний влаштовується на тимчасове робоче місце до певного роботодавця, який працює з ним як зі своїм працівником, а служба зайнятості фінансує його заробітну плату. Загалом на зарплати таким працівникам виділили 2,3 млн грн.

«Торік нам вдалося організувати суспільно корисні роботи з 35 громадами області. Цього року сподіваємося розширити перелік залучених ТГ», – сказала пані Алла.

Вона також розповіла, що у Ковельському районі найбільше громад, що залучені до проєкту (14). У Луцькому районі 9 громад організували суспільно корисні роботи, а в Камінь-Каширському та Володимирському – по шість.

Читати ще: «Армія відновлення»: на Волині безробітні облаштовують оборонні рубежі

«Суспільно корисні роботи – це хороша можливість виконати корисні роботи для громади і заробити кошти. Крім того, в умовах воєнного стану виплата допомоги з безробіття триває лише 90 календарних днів. Однак, коли безробітний працевлаштовується на тимчасові роботи, то така виплата припиняється у зв’язку з оплатою суспільно корисних робіт. Опісля цього людина може знову стати на облік в центр зайнятості й отримувати допомогу з безробіття до влаштування на нову роботу», – зауважила Алла Куцин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus