USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Торгував інформацією про «євробляхи»: за хабарі затримали митника «Ягодина»

10 Липня 2021 14:45
СБУ викрила старшого державного інспектора митного поста «Ягодин» Волинської митниці на систематичному одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Управління СБУ у Волинській області.

Зловмисник налагодив механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди від волинян за надання їм службової інформації із автоматизованої системі «Інспектор». А саме – щодо фактів перетину державного кордону так званими «євробляхами». Така інформація потрібна покупцям автомобілів на іноземній реєстрації для уникнення сплати штрафів за прострочення перебування на території України.

За місяць митник незаконно збував інформацію з обмеженим доступом на суму до 1 тис. доларів США.

Правоохоронці задокументували декілька фактів вимагання та отримання митником хабарів.

Затримали митника ввечері 8 липня під час отримання чергового хабара.

У межах кримінального провадження посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до правопорушень.

Заходи із викриття і блокування корупції проводились спільно зі слідчими та оперативниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львів, за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ага Показати IP 10 Липня 2021 16:03
знаєте, що ото усе мені нагадує? Спортивну риболовлю! Зловили, пофотографували та й відпустили. Діти, вчиться добре та виїжджайте з цієї проклятої країни!
Василь Показати IP 10 Липня 2021 17:18
Ми самі це допустили!! Своїм дурним вибором депутатів і президентів.Поки не прийде в управління нове покоління патріотів України,які пройшли війну-сподіватись.що зеки.зелені,сині або фіолетові щось зроблять,крім набивання своїх карманів-марна справа.Гидко дивитись на чухання яєць.на бійки.на салюти під час війни,на одурманених від наркоти.Ще "Свобода" має якусь ідеологію-а всі останні залежать від грошовитого мішка,який набивають в тому числі і через митницю.
Джек до Василь Показати IP 10 Липня 2021 21:35
Як ніби було з чого вибирати. Чи зараз ніби буде з чого-клоун чи медвідь
Да ну на до Василь Показати IP 10 Липня 2021 22:12
Кантужені ваякі зможуть тільки марадерити бюджет набивши руку на сході.
Народна прокуратура Показати IP 10 Липня 2021 23:11
"Ще "Свобода" має якусь ідеологію..." Зніміть врешті рожеві окуляри, і запитайте львів'ян і тернополян, чому вони "прокотили" свободівців. Вони вам скажуть, що причиною була неймовірна корупція останніх. Згадайте нашого волинського свободівця, керівника цвинтарю, засудженого за отримання хабаря. Ця пролітична сила абсолютно дискредитувала себе внаслідок хабарництва і тупості своїх представників, здатних лише набитих писок політичним опонентам. Те, що мертве, померти не може !!!
Тягнибок до Народна прокуратура Показати IP 11 Липня 2021 06:30
А я брав гроші в Януковича

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus