USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Топ-5 цікавих фактів про подушку*

24 Грудня 2020 11:45
Подушка – необхідний постільний аксесуар для комфортного сну, її використовують в кожному будинку. Так було далеко не завжди. Раніше валик під голову вважався розкішшю, був доступний людям з вищого стану. Стародавній його аналог знайшли в єгипетській гробниці, це була вигнута дерев’яна дощечка. У Китаї привілейовані верстви суспільства користувалися опорами для голови і шиї прямокутної форми, виготовленими з металу, каменю і порцеляни.

Що ще цікавого можна дізнатися про звичний для сучасної людини текстильний виріб, читайте далі!

Топ-5 цікавих та захопливих фактів про подушку

Ви точно здивуєтеся:

1. Греки тямили в якісному відпочинку. Саме вони винайшли звичні для нас вироби. Основою чохла служила тканина або вичинена шкіра, наповненням були трави, пух і пір’я, шерсть.

2. У Стародавньому Китаї валик під голову вважався індикатором добробуту. Варто було поглянути на форму черепа дитини, щоб визначити його стан. Плоску потилицю мали діти, які спали на кам’яних і металевих виробах, круглу – на м’яких.

3. У Середньовіччі подушки використовувалися не тільки для сну. Їх підставляли під ноги в погано опалюваних приміщеннях замків, щоб не захворіти, поміщали під коліна під час тривалих молитов.

4. Подушки в якості бронежилета – солдатська реальність в давні часи. Подібний виріб, захований під одяг, нерідко рятував життя бійцеві.
5. Сучасні варіанти постільних виробів наповнюються як штучними, так і натуральними матеріалами. Природні компоненти – пух, шерсть, рослинні волокна – екологічні, але вимагають хімчистки, дорого коштують, не підходять алергікам. Штучні довговічні, прості в догляді, гіпоалергенні, але погано вбирають вологу, електризуються. Яку модель вибрати – питання індивідуальних вподобань, фінансових можливостей. Подушки Othello https://svtextile.com.ua/297-podushki-othello – розумне поєднання ціни і якості, зручний варіант з різними видами наповнення на будь-який смак!

Приємного сну! Відпочивайте мінімум 7 годин на добу і будьте здорові!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus