USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Топ-5 бандажів для руки: якість, комфорт та ефективність

Сьогодні 17:18
При травмі плеча, хвороби для профілактики може знадобитися обмеження рухливості плечового суглоба. Для цього є бандажі для руки. Вони бувають різні за конструкцією, матеріалом виготовлення, ступенем іммобілізації.

Одні ортези застосовуються для профілактики спортсменами та людьми, професійна діяльність яких пов’язана з фізичними навантаженнями на плече. Інші входять до комплексу лікування травм та в реабілітації після оперативних втручань. Розглянемо, які ортези використовують найчастіше та чому.

Бандажі-косинки

Це один із найпоширеніших видів бандажів. Такі ортези називають підтримуючими. При використанні такого бандажа вага руки розподіляється на підтримуючий елемент, знімаючи навантаження з плеча. Роль перших таких ортезів виконували косинки або хустки, звідки й пішла їхня назва. Сучасні бандажі зручні, практичні, ефективні. Їх можна підібрати за розміром та відрегулювати. Наведемо для прикладу кілька найпопулярніших моделей.

Пов’язки Дезо

Цей вид ортезів допомагає надійно зафіксувати плечовий та ліктьовий суглоб. Якщо накладати таку пов’язку з підручних матеріалів, необхідно дотримуватися складного алгоритму дій. Набагато простіше купити зручний та практичний бандаж у медтехніці чи ортопедичному салоні. Його набагато легше одягати та знімати, можна регулювати. Як приклад наведемо найпопулярніші моделі.

Лікарі рекомендують носити такі ортези при складних ушкодженнях зв’язок плечового та ліктьового суглобів. При хворобах, що вражають суглобові тканини. Спортсмени носять такі бандажі після серйозних травм, щоби швидше пройти період реабілітації.

Крім бандажів, які призначаються ортопедами, допомагають у лікуванні травм та реабілітації, є ортези, які носять для профілактики цих травм і пошкоджень.

Бандаж-рукав

Це ортопедичні вироби, які призначені для компресії та зігрівання плечового суглоба. Такі ортези часто використовують спортсмени-силовики в період інтенсивних тренувань перед змаганнями. Бандаж допомагає підготувати суглоб до навантаження.

Також такі компресійні ортези можуть рекомендувати лікарі при незначних травмах, таких як не сильне розтягнення. Їх носять при гіпермобільності та нестійкості суглоба, як метод профілактики серйозних ушкоджень.

Топ-5 бандажів для руки

Нижче наведемо перелік найбільш популярних бандажів для руки, а також надамо короткий опис кожного з них.

Ортез плечового поясу С-41 Orliman

Цей бандаж виготовляє іспанська компанія-виробник. Модель має безліч позитивних відгуків в інтернеті, її рекомендують ортопеди за необхідності надійно зафіксувати руку. Такий ортез можна використовувати під час сну, щоб уникнути активних рухів рукою під час перевертання.

Ортез з м’якою зручною підтримуючою муфтою для руки, яка фіксується в правильному положенні за допомогою двох широких ременів, перехрещених на спині. Також у конструкції передбачена широка фіксуюча стрічка для повної іммобілізації. Ця стрічка прижимає руку до тулуба, не даючи здійснювати рухів вгору-вниз і в сторони.

Особливо варто звернути увагу на матеріал для виготовлення цього бандажу. Він здається дуже щільним. Насправді цей тришаровий матеріал, який чудово пропускає повітря. Рука в такому ортезі не запріває, не виникають подразнення або свербіж.

Ця модель відноситься згідно класифікації до бандажів жорсткої фіксації. Але завдяки конструкції та матеріалу її можна носити без дискомфорту.

Бандаж для фіксації ліктьового суглоба та плечового поясу РП-6К-М1 (UNI) Реабілітімед

Цю модель можна назвати більш сучасним та допрацьованим варіантом пов’язки Дезо. Такий ортез використовується при травмах та після операцій, коли руку та передпліччя потрібно надійно зафіксувати. При артритах бандаж допомагає зняти навантаження та зменшити біль.

Ця модель ортеза підходить на праву та ліву руку. За допомогою ременів можна відрегулювати положення руки, в якому вона має бути зафіксована. Широкий ремінь на надійному фіксаторі щільно притискає руку до корпусу, не дозволяє навіть інстинктивні рухи. Тому лікарі рекомендують використовувати такі моделі навіть уночі. Тканини повністю пропускають повітря. Незважаючи на те, що ортез виглядає закритим і громіздким, він має невелику вагу, шкіра під ним не запріває.

М’яка тришарова тканина дуже еластична, але міцна. При правильному пранні та сушінні відріз може служити дуже довго. Матеріал не розтягується, ремені не втрачають свою міцність.

Бандаж для підтримки руки AS-02 Dr.Life

Цей бандаж призначають при пошкодженні зв’язок плеча та ліктя, вивихах та підвивихах, артрозах та артритах верхніх кінцівок. На останніх етапах реабілітації після складних травм та операцій.

Особливості цієї моделі:

– Як матеріал виготовлення виробник використовував міцну сітку, яка пропускає повітря, під нею рука не потіє;

– На плечовому ремені є м’яка прокладка, яку можна переміщувати. Вона знімає навантаження з плеча, робить носіння бандажа комфортнішим, особливо якщо він використовується одночасно з гіпсовою пов’язкою;

– Довжину ременя можна регулювати, тому ортез дозволяє будь-якій людині зафіксувати руку в правильному положенні;

– Бандаж при правильному регулюванні ніде не передавлює, не порушує кровообіг;

– Матеріали виготовлення підтримуючої частини, ременів та кріплень довговічні та міцні. Вони не розтягуються, легко перуться, ремені не скручуються.

Виробник випускає цю модель ортеза-косинки у 4 розмірах. Вибір залежить від довжини передпліччя. Положення фіксації можна закріпити регулювальним ременем.

Бандаж для руки підтримуючий Remed (косинка) R9103

Ще один зручний та практичний бандаж-косинка, який показаний при легких переломах та реабілітації після тяжких травм. Зручний, простий у використанні. Цей ортез можуть носити чоловіки і жінки, головне, правильно вибрати розмір. Лінійка включає 4 позиції: 1- на довжину передпліччя від 75 до 85 см, 2 – на 86-95см, 3 – на довжину 96-105 см. Ремінь при цьому можна регулювати, щоб зафіксувати руку в потрібному положенні.

Цей ортез легко вдягається та знімається. Його можна прати багато разів. Якщо дотримуватись правил догляду за ортопедичним виробом, матеріал не розтягнеться, бандаж прослужить довго і ефективно виконуватиме свої терапевтично функції.

Матеріал пропускає повітря, навіть у спеку такий бандаж можна носити без дискомфорту.

Окрім бандажів-косинок є інші види ортезів на плечові суглоби.

Бандаж для фіксації плечового суглоба 4801/4802 Orliman

Це модель від одного з провідних європейських виробників, який відомий своїми інноваційними підходами до матеріалів виготовлення. Цей бандаж виготовлений і матеріалу, який має три шари:

– Зовнішній – довговічний, зносостійкий нейлон.

– Середній – неопрен, який може змінювати форму та набувати обрисів рельєфу тіла. Саме тому бандаж рукав від цього виробника такий зручний у носінні.

– Внутрішній шар – махра. М’яка, приємна до тіла тканина.

Бандаж виготовлений з плоскими швами, а в під пахвою є пом’якшувальна подушечка. Тому ортез зручний навіть якщо в ньому тренуватись або виконувати фізичну роботу.

При виборі цього бандажа дуже важливо не помилитися з розміром. Він вказується в лінійці виробника як розмір одягу. Занадто маленький ортез буде стискати, викликати дискомфорт і навіть біль. Занадто великий сидітиме вільно і не виконуватиме своїх функцій.

Якщо лікар призначив носити бандаж, обов’язково враховувати всі особливості діагнозу та моделі. У цій статті ми описали найпопулярніші ортези для плечового суглоба, які допоможуть швидше позбавити болю та повернутися до активного способу життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus