USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ТОП-30 польських фраз та слів для туризму та побутового спілкування

1 Березня 2024 14:53
Подорож до нової країни може бути захопливим та цікавим досвідом. Але тільки в тому випадку, коли ви добре знаєте мову. На жаль, без базових знань мови вам буде складно орієнтуватися та повною мірою насолоджуватися всіма благами країни.

Знаючи лише декілька основних фраз та слів, ви зможете відчувати себе безпечно в новій країні. Головне вибрати оптимальний спосіб навчання та не відкладати на потім. Ви можете вивчати польську мову онлайн, що дуже зручно, або офлайн в кабінеті чи школі.
30 найкорисніших польських фраз та слів для туризму та побутового спілкування

Коли ви потрапляєте в іншу країну, то відразу може бути складно влитися в нову атмосферу. Знання мови допоможе вам відчувати себе впевнено та спокійно. Тому так важливо наперед вивчити базові слова та вирази в різних контекстах життя.

Вітання та прощання

Dzień dobry – Доброго дня

Cześć – Привіт

Do widzenia – До побачення

Miłego dnia – Гарного дня

Ввічливі фрази

Dziękuję – Дякую

Proszę – Будь ласка

Przepraszam – Вибачте

Поширені фрази

Jak się masz? – Як справи?

Tak – Так

Nie – Ні

Туризм

Czy mówisz po angielsku? – Ви говорите англійською?

Gdzie jest...? – Де знаходиться...?

Ile to kosztuje? – Скільки коштує це?

Nie rozumiem – Я не розумію

Побутове спілкування

Chciałbym... – Я хотів би...

Jaki jest twój adres? – Яка ваша адреса?

Jak powiedzieć... po polsku? – Як сказати... польською мовою?

Їжа

Śniadanie – Сніданок

Obiad – Обід

Kolacja – Вечеря

Транспорт

Samochód – Автомобіль

Pociąg – Поїзд

Autobus – Автобус

Tramwaj – Трамвай

Числа

Zero – Нуль

Jeden – Один

Dwa – Два

Додаткові фрази

Kocham cię – Я тебе люблю

Przyjaciel – Друг

Rodzina – Сім’я

Знаючи ці фрази, ви зможете відчувати себе впевнено в ситуаціях, де потрібне спілкування.
Чому варто почати вивчати польську мову?

Якщо ви плануєте переїжджати в Польщу, або вже знаходитесь там, то вивчити мову вам просто необхідно. Це дасть можливість влаштуватися на хорошу роботу, здобути додаткову освіту та й загалом виглядати освіченою та інтелігентною людиною в очах іноземців. До того ж це хороший тон, коли ви розмовляєте мовою країни, в яку приїхали.

Польща з Україною знаходиться в дуже хороших економічних та політичних відносинах. І з часом ці відносини будуть тільки розвиватися. Навіть зараз студенти з України та Польщі можуть одночасно навчатися в українських та польських вишах. І це не може не радувати.

Ресурси для вивчення

Є безліч ресурсів, які допомагають якісно та ефективно вивчати мову. В час війни деякі сайти та додатки дають можливість робити це безплатно. Тому головне странно вчитися та бути наполегливим. Вибирайте той ресурс, який вам найбільше подобається та використовуйте.

Онлайн-курси: Duolingo, Memrise, Babbel

Онлайн-курси вважаються дуже популярним способом вивчення мови. Як правило, вони мають зручний доступ до матеріалів, гнучкий графік і можливість навчатися за власним темпом. Можуть містити відеоуроки, вправи, тести, інтерактивні завдання, а також можливість спілкуватися з викладачами та іншими учнями. Проте ви маєте розуміти, що успішність навчання залежить в першу чергу від самодисципліни та бажання вчитися.

Мобільні додатки: PolishPod101, Polish Tutor, Drops

Мобільні додатки мають безліч переваг. В першу чергу вони забезпечують доступність. Де б ви не знаходились, ви завжди можете вчити мову, просто використовуючи свій смартфон. Інтерактивність – ще одна хороша перевага. Додатки мають різноманітні вправи, включаючи аудіо- та відеоматеріали, інтерактивні завдання та ігри.

Підручники: New Penguin Parallel Texts: Polish – English, Polish: A Comprehensive Grammar, Polish Short Stories for Beginners

Ще один корисний ресурс для вивчення мови – це підручники. Вони допомагають структурувати знання та охоплювати різні аспекти мови: граматику, лексику, аудіювання, читання та письмо. Часто мають вправи та завдання для закріплення матеріалу. Тут головне підібрати посібник, який підходить для вашого рівня знань та особистих уподобань щодо методів навчання.

У вивченні мови дуже важливо використовувати всі можливі методи. Такий підхід допоможе вивчити мову набагато швидше та ефективніше.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Березня 2024 17:22
Бобер курва. Фотоґрафую шлімака...
Клава.. Показати IP 2 Березня 2024 02:58
гума до пірдолєння - презерватив
Миша до Клава.. Показати IP 7 Березня 2024 12:15
Це літні шини в зимову погоду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus