USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Термінали Starlink ЗСУ вийшли з ладу в перший день наступу РФ на Харківщині, – ЗМІ

17 Травня 2024 21:13
У перший день наступу російських загарбників на Харківщину в українських військових вийшли з ладу всі термінали Starlink.

Про це пише The Washington Post з посиланням на українські джерела.

Видання пише, що 40-кілометрову ділянку кордону між РФ і Харківщиною захищала 125-та бригада територіальної оборони. Для розвідки вона використовувала дрони, які відстежували нарощування російських сил на кордоні.

Читати ще: Наступ РФ на Харківщині: в ISW розкрили стратегічну мету окупантів

Але так сталося, що на ранок, коли загарбники почали наступ, бригада втратила всі свої відеоканали через російське електронне глушіння. Вийшли з ладу термінали Starlink, які забезпечують базовий зв’язок українських військових. Це уже вдруге сталася така ситуація – після російського вторгнення в лютому 2022 року.

Командир підрозділу безпілотників у бригаді з позивним «Артист» прокоментував ситуацію журналістам. Він заявив, що на цей період зв’язок з дронами «просто зник».

«У певний момент ми залишилися повністю сліпими... Це була найбільша проблема, ми не бачили, як вони рухаються, ми працювали тільки по радіо або телефонами, де вони ще працювали», – заявив військовий.

Читати ще: СБУ затримала 18-річного зрадника, який допомагав РФ готувати новий наступ на Харківщину

Зауважимо, наступ РФ на Харківщині створив для ЗСУ одну з найбільших проблем від початку війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Травня 2024 02:05
заглушка на термінали - це лише питання часу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus