USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Термін оренди закінчився: УПЦ МП не хоче покидати Успенський собор у Володимирі

2 Липня 2024 16:33
Володимир-Волинська єпархія УПЦ МП відмовилася покинути Успенський собор. Саме 1 липня закінчився термін договору оренди комплексу. Його не продовжила Волинська ОВА. Зранку в храмі відбувався молебень, а речі священників у інших спорудах комплексу собору ніхто й не думав прибирати. А коли у храм прибула комісія від обласної влади й запропонувала главі місцевої єпархії УПЦ МП, митрополиту Володимиру підписати акт про передачу будівель, той відмовився.

Спілкування голови комісії, начальника департаменту культури Волинської ОВА Олександра Хвіщука з митрополитом від УПЦ МП зняли журналісти видання «Буг». Останній заявив, що чекає на рішення суду, передає «12 Канал».
Як повідомляє «Буг», 1 липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП на користування пам’яткою архітектури – комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. У понеділок єпархія зібрала своїх прихожан і правила молебень, щоб їх не вигнали з храму. В той час на території працювала комісія ОВА.

На місці були теж працівники Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», поліція, священники зі всієї округи. Останні нібито прибули на щомісячні єпархіальні збори.

Комісія ОВА зафіксувала стан пам’ятки та склала акт приймання-передачі. Після цього пішла до керуючого єпархією, митрополита Володимира, який відмовився підписувати акт. Комісія покинула собор.

Нагадаємо, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

У листопаді 2022 року депутати Волинської обласної ради звернулися до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.

Згодом стало відомо, що договір тимчасового користування комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі продовжувати не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луч Показати IP 2 Липня 2024 16:51
Гнати усіх фсбшників за поребрик! А краще поміняти на військовополонених!!!
дідо Показати IP 2 Липня 2024 17:37
це є окупанти,яких треба обміняти на наших полонених..
Є слова Показати IP 2 Липня 2024 20:18
Всім сценарієм керував бандюк-регіонал мороз ...Ця скотина особисто захищала саганюка і компані , зараз московських попів...Де українські служби?
незнайомець Показати IP 2 Липня 2024 20:54
Що там робить бандит мороз ?
Володимир Показати IP 3 Липня 2024 12:09
А навіщо дивитись, що щось ці окупанти не хочуть! Гнати цю московсько-сатанинсьеу м.рзоту в московію в обмін на наших хлопців!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus