USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Тепла підлога: головні елементи*

30 Липня 2021 08:59
З кожним роком дедалі більшої популярності набуває такий вид ремонту, як монтаж теплої підлоги. Існує два варіанти: вона може бути електричною чи водяною. Першу використовують переважно у багатоквартирних будинках. Таку підлогу дешевше встановити, але її функціонування пов’язане зі значними витратами на електрику.

Водяний аналог потребує дещо більше первинних інвестицій. Проте подальші витрати будуть мінімальними. Цей варіант підлоги – оптимальний для приватних будинків та заміських котеджів.

Колектор

Аби змонтувати систему теплої водяної підлоги, знадобляться кілька обов’язкових конструктивних елементів. Один з них – колектор. З асортиментом таких блоків можна ознайомитися, перейшовши за посиланням skvagina.com.ua/otoplenie/kollektory-dlja-teplogo-pola.

Колекторні блоки виготовляють із нержавіючої сталі та латуні. Останній варіант популярніший. Латунь має більшу товщину та за своїми властивостями стійкіша до електрохімічної корозії, впливу агресивного середовища або брудного теплоносія. Якщо система обігріву складається більш як з однієї петлі, без колектора вона не зможе нормально функціонувати.
Труби

Труби для теплої підлоги – головний елемент опалювальної системи. Матеріалом для них може слугувати:

- металопластик. Гнучкий, легкий, прийнятний за ціною, але недовговічний матеріал. Строк експлуатації виготовлених з нього труб – до 20 років;

- мідь. Вироби з неї майже не мають попиту через високу ціну, значну вагу та незручність транспортування;

- зшитий поліетилен. Найбільш технологічний та прогресивний матеріал. Витримує температуру до 95 °C та робочий тиск до 10 бар. Такі труби працюють безшумно, стійкі до деформації та вирізняються високою тепловіддачею. Строк служби виробів із цього матеріалу – 50 років.

Замовити якісні труби зі зшитого поліетилену можна на сторінці skvagina.com.ua/otoplenie/truba-dlja-teplogo-pola, попередньо вивчивши каталог та ознайомившись з технічними характеристиками наявного асортименту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus