USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

«Тепер така мода пішла»: як у волинському селі дбають про урожай і годують свиней

17 Червня 2024 08:11
Бобли – село на Волині. Молоді тут небагато, але й роботи для них не густо: школа, садочок, магазин і фермерське господарство. Хтось їздить працювати до Турійська, а хтось – на заробітки за кордон. Але і молодь, і старше покоління добре знають: як влітку попрацюєш – те і будеш мати взимку. Нині місцевих можна побачити на полі. Дбають про майбутній урожай усі.

Бабуся Катерина має невеликий клаптик картоплі. Нині триває боротьба з колорадським жуком, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Люди кажуть: зараз добрий сезон, щоб вирощувати свиней, бо є кропива і гори зілля з городу після прополювання. Проте додають: щоб було домашнє сало і м'ясо, потрібно докласти неабияких зусиль.

«Картопля, кукурудза, люцерна, зілля – отакий раціон. Рік годуєш, але то є своє. І воно набагато краще. Запах, смак того поросяти набагато кращі, ніж у купленого», – говорить місцевий житель Ігор.
Читати ще: Сміття на дорозі та полях: волинське село потопає у стихійних звалищах

Пенсіонер Іван розповідає: господарські обов’язки в його сім’ї розподіляють. Наприклад, він готує їжу свиням, а зять чистить хлів.

«Як був здоровий, то корівку тримав, хазяйнував. А зараз уже немає здоров’я. Тримаю лише курей і свиней», – каже селянин.

Загалом поголів’я великої рогатої худоби в Боблах невелике.

«Дуже мало корів. Тепер така мода пішла. Тепер не тільки тут, а й у селі в Камінь-Каширському районі, звідки я родом, продають корів», – говорить Надія.

Нині в селі навіть не здають молоко. Та й городів садять менше, ніж колись, переважно тільки для себе. Продавати городину і молоко за безцінь ніхто не хоче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus