USD 41.45 41.78
  • USD 41.45 41.78
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.87

Телеканал «1+1» оштрафували за трансляцію серіалу російською

15 Липня 2021 14:20
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення наклала на канал «1+1» штраф на суму 71 488 гривень. Усе через трансляцію російського серіалу «Кухня» російською мовою.

Рішення щодо штрафу регулятор прийняв 15 липня. Хоча перевірку Нацрада призначила понад 1 рік тому, пише Детектор медіа.

Моніторинг регулятора підтвердив, що у квітні – травні 2020 року канал «1+1» показував серіал «Кухня» російського виробництва російською мовою.

Під час засідання представниця каналу Тетяна Смирнова зазначила, що це трапилося через неоднозначно виписані норми закону.

Водночас, за інформацією Держкіно, «1+1» має прокатні посвідчення на цей серіал, а відповідно до них мовою розповсюдження серіалу є українська.

Закон передбачає трансляцію іноземних фільмів і серіалів з українським дубляжем або озвучкою.

За порушення телеканал зобов’язали сплатити штраф у розмірі 71 488 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
кравчука Показати IP 15 Липня 2021 15:57
коли дубляж вeдeться артистами з нeгарними, занудними голосами.......кращe взагалі нe транслюйтe, пeрeс.....и всі сeріали, особливо канал болт. Багато украінських актeрів з гарними, сочними , колоритними голосами, хиба що, дирeктора каналів хочуть дeшeвих нeвдах
Читач Показати IP 15 Липня 2021 16:01
Супер! Сподівась цей серіал почнуть україською показувати. Тим більше вони вже давно зробили дубляж
Читач до Читач Показати IP 15 Липня 2021 19:09
Ті хто дизлайки ставить. Чого вам та українська мова як кістка в горлі? Чого як російською то будь ласка, а як українською хто десь пікне то все катастрофа світового масштабу?
Иван Показати IP 15 Липня 2021 16:32
Какой кошмар!
Точно Показати IP 15 Липня 2021 21:22
Та ніхто нічого проти української мови не має. Вона є і повинна бути державною мовою. Але, робити з кожного мопса слона, як в даному випадку є зовсім неправильним. Показали, то й показали. Давайте дивитися правді у вічі - великий відсоток населення України є російськомовним. І це потрібно сприймати адекватно, а не застосовувати методи унтера Пришибєєва -штрафи, заборони і крики.
Читач до Точно Показати IP 15 Липня 2021 22:04
Добре, от я дуже хочу наприклад серіал Кухня, яку показують в Україні дивитись українською (а тим більше коли вони вже зробили доволі якісну озвучку цього серіалу). І це моє право дивитись українською в Україні. І напревеликий жаль лише законами і шрафами можна цього добитись (добитись збільшення україномовного контенту якого ще досить мало). І інших способів немає, якщо є то я тільки за!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus