USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Театр «ДАХ» на сцені «Фронтери»: DakhTrio презентує у Луцьку виставу про Павла Тичину

12 Липня 2024 07:38
Музично-театральний колектив театру «ДАХ» DakhTrio презентує у Луцьку виставу «Тичина: Феномен доби» і візьме участь в одному з фестивальних днів «Фронтери».

Міжнародний літературний фестиваль відбудеться 27-28 липня у музейному просторі «Окольний замок». Про це повідомили організатори.

Постать видатного літератора і державного діяча Павла Тичини – контроверсійна, але залишається феноменом доби.

«Вистава народилась від подібності часу, в якому опинились ми, з тим, який переживав Тичина сто років тому. Віра, надія та зустріч зі страшною реальністю, питання, які свого часу ставив поет, ми вважаємо дуже актуальними», – кажуть актори.

DakhTrio – крафтовий музично-театральний колектив театру «ДАХ», який перетворює поезії на музичні подорожі. Учасники – Софія Баскакова, Ігор Димов та Володимир Руденко.

Впродовж усієї вистави актори використовують різні музичні інструменти: гонг, бубен, фортепіано, контрабас, віолончель, саксофон і тромбон. Та, звісно, зачаровують своїми голосами.
Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» відбудеться у Луцьку вчетверте. На гостей цьогоріч очікує зустріч зі знаковими авторами та публіцистами з України, Польщі, Іспанії, Португалії, Франції.

У програмі – два насичені дні розмов про літературу, а також поетичні читання, перекладацькі майстерні, музичні й театральні дійства, стендап тощо. Учасники фестивалю також збиратимуть кошти для благодійного фонду «Ангар. Україна», аби допомагати війську.

Квитки вже у продажі. Придбати можна за посиланням.

До слова, проєкт DakhTrio було започатковано 2020 року премʼєрою мінімалістичної камерної опери «Стус: Перехожий» за віршами Василя Стуса. Друга премʼєра «Тичина:Феномен доби» відбулась 2023 року.

DakhTrio розпочали роботу над цим проєктом, аби дізнатись, ким був Павло Тичина – великим поетом чи пристосуванцем? На фоні масової відмови від радянщини в українському суспільстві гостро постало питання: як сприймати поета.

Актори понад рік вивчали творчість Павла Тичини й показали своє бачення постаті у цій виставі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus