USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Таїланд послабив умови в'їзду для вакцинованих. Що змінилося

12 Жовтня 2021 10:09
Влада Таїланду вирішила послабити вимоги для вакцинованих туристів, що в’їжджають в країну з країн з низьким рівнем ризику поширення коронавірусу.

Про це 11 жовтня заявив у телевиступі тайський прем’єр-міністр Прают Чан-Оча, повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

За словами міністра, від 1 листопада для громадян щонайменше 10 країн, які зробили щеплення від COVID-19, скасують обов’язковий карантин. Поки що до їхнього числа увійдуть Велика Британія, Сінгапур, Німеччина, Китай і США, але з часом список може бути розширений.

Зараз в країні визнаються лише вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я: CoronaVac, AstraZeneca, Pfizer, Moderna і Johnson & Johnson.

«Я знаю, що це рішення пов’язане з деяким ризиком. Майже напевно, коли ми послабимо ці обмеження, то побачимо тимчасове зростання числа серйозних випадків захворювання», – сказав Чан-Оча.

Він нагадав про руйнівний удар, який епідемія завдала по економіці Таїланду.

«Я не думаю, що мільйони людей, що залежать від доходів, які вони отримують від сфер туризму, відпочинку та розваг, можуть дозволити новий удар у вигляді другого втраченого новорічного періоду», – сказав прем’єр, додавши, що, якщо в Таїланді зафіксують «Дельта»-штам вірусу, уряд готовий повернути жорсткі обмеження.

За даними тайського уряду, минулого року, коли країна була закрита для туристів, доходи від туризму впали на 82%, або приблизно $50 млрд. Цьогоріч місцева влада очікує лише 100 тис. іноземних мандрівників, тоді як до пандемії країна приймала їх 40 млн щорічно.

Крім цього, в Таїланді планують знову дозволити продаж алкоголю в ресторанах і відкрити розважальні заклади до 1 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus