USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Тайфун «Ягі» змітає цілі села у В’єтнамі: загиблих і зниклих безвісти понад 300

Сьогодні 14:49
Майже 200 людей загинули і 125 вважаються безвісти зниклими внаслідок найсильнішого тайфуну «Ягі», який обрушився на В’єтнам.

Про це пише УНІАН з посиланням на Sky News.

Як зазначається, швидкість вітру становила 149 км/год, що спричинило раптові зсуви ґрунту і повені.

800 осіб було поранено – кількість жертв різко зросла після того, як повінь змила ціле село Ланг Ну, заявляє медіа. Там акцентували, що рятувальники під час пошуку тих, хто вижив, не змогли знайти 53 сільських жителів, вони все ще вважаються зниклими. Однак було знайдено ще сім тіл, загальна кількість загиблих у селі досягла 42 осіб.

У провінції Футхо звалився сталевий міст разом з автомобілями і мотоциклами через річку Хонг.

Читати ще: Через тайфун «Шаньшань» в Японії евакуювали мільйони осіб, відомо про 3 загиблих

Що стосується столиці В’єтнаму Ханой, у ЗМІ зазначають, що повінь тут стала найсерйознішою за останні 20 років – через що довелося оголосити про масову евакуацію. Там стверджують, що рівень води в річці Хонг почав знижуватися, але багато районів країни досі затоплені, проливні дощі тривають.

Експерти пояснюють, що тайфун «Ягі» та інші тропічні циклони з роками стають дедалі сильнішими через зміни клімату. Вони підкреслюють, що теплі води океанів дають більше енергії для подібних погодних явищ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus