USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Тарифи на мобільний зв'язок зростуть на 50%, – експерт

25 Липня 2024 21:41
Тарифи на мобільний зв’язок протягом наступного року можуть зрости на 50%. Причинами здорожчання є витрати компаній на енергообладнання, інфляція і підвищення податків.

Водночас медіаексперт та автор Youtube-проєкту «Переговорка» Олександр Глущенко зазначив, що оператори не зможуть різко підняти вартість тарифів, передає Liga.net.

«Ціни зростуть у 2025 році і не лише через інвестиції в енергообладнання, але й через рівень інфляції і збільшення податків. Адже з 1 вересня в Україні зростуть акцизи на пальне, яке у великих обсягах споживають генератори для підтримки роботи базових станцій. Абонентам слід готуватися до поступового зростання тарифів протягом 2025 року. Умовно, послуги подорожчають на 50% з 1 січня до 1 грудня», – прогнозує експерт.

У компанії lifecell зазначили, що закупівля та встановлення десятків тисяч резервних джерел живлення в надзвичайно короткі терміни потребуватиме значних додаткових інвестицій.

Читати ще: Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла

«Треба шукати баланс між забезпеченням зв’язку й можливістю надавати послуги абонентам за доступною ціною», – наголосили у lifecell.

Голова ради асоціації «Телекомунікаційна палата України» Тетяна Попова висловила впевненість, що мобільні оператори докладуть усіх зусиль, аби забезпечити своїх абонентів максимально якісним зв’язком.

«Не лише через загрозу санкцій, але заради свого іміджу й лояльності клієнтів, які в іншому випадку підуть до конкурентів. Але забезпечення енергонезалежності потребує колосальних інвестицій від операторів. За відсутності преференцій з боку держави витрати на підтримку мобільного зв’язку без централізованої електроенергії можуть призвести до суттєвого зростання вартості мобільних послуг», – зауважила експертка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
йцук Показати IP 25 Липня 2024 21:47
можна подумати шо крім мобілок на все інше ціни не зростуть з такою владою
Патрiот Показати IP 25 Липня 2024 22:56
Давайте на 100. В кiнцi кiнцiв ми еУропа Чи не еУропа.
Луцьк Показати IP 25 Липня 2024 23:13
А що до простого люду інфляції нема, їх витрати не зросли через безбожне підняття цін на усе абсолютно. коли зарплати бюджетників зростуть на 50%. Як вижити на 5-10 тисяч медикам, вихователям і ще іншим простим смертним ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus