USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Тарифи на газ українцям можуть рахувати за новими правилами

23 Лютого 2021 14:16
В Україні хочуть ввести обмежену націнку на газ, також Міненерго розробляє варіанти, як знизити різницю між розмірами абонплати в різних регіонах.

Про це повідомив в.о. міністра Юрій Вітренко, пише OBOZREVATEL.

Він також запропонував об’єднати платіжку за абонплату і сам газ. «З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів, – це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, водночас щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах», – написав політик.

Зазначимо, об’єднання платіжок у кращому випадку допоможе заощадити на папері. А ось обмеження максимального розміру абонплати може відобразитися насамперед на жителях віддалених і малонаселених регіонів. Чим менше населення і більша протяжність «труб», тим вищий розмір абонплати.

«Ми опрацьовуємо введення обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку та вдосконалення роботи оптового ринку зокрема щодо обсягів, які мають виставляти на ринок державні компанії. Для споживачів це означає менші ціни», – написав Вітренко.

Нагадаємо, в Україні плату за розподіл газу (т.зв. абонплату) можуть переглянути в бік зниження в разі, якщо влітку знизиться ціна на саме блакитне паливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 23 Лютого 2021 14:21
У Луцьку тариф на воду 25 грн за куб !!! і всі мовчать.
Отакої Показати IP 23 Лютого 2021 16:56
Що тільки людина не придумає,щоби самій біля станка не стояти.А як вже хочеться в міністри,аж гвалт...
скептик Показати IP 23 Лютого 2021 20:55
ПРАВИЛЬНО !!!!!! пора ту газову мафію за зябра брати
Андрій Показати IP 23 Лютого 2021 21:30
Апетити у них ростуть з кожним роком.. Посадки почалися, як і обіцялося. Вже вкотре вітренка хочуть посадити в крісло віце- премєра для того щоб і далі знімати з вас послідню шкуру. Так шо думай- те шановні, добре думай-те куди вас тягнуть без вашої згоди.
Наталі Показати IP 23 Лютого 2021 22:26
Сказав корупціонер найвищої ланки..Це сволота,яка нас обдирає.і він ще щось тявкає..
Дідо Показати IP 24 Лютого 2021 01:44
Розділити, об'єднати...кручу верчу работать не хочу
Василь Показати IP 24 Лютого 2021 12:01
Як завжди , змінюються політичні клани , які приходять до влади і підтягують своїх людей , щоб краще воду мутити , і побільше риби наловити , потім між собою поділити . Обіцянок для людей , про тарифи , пенсії і інше була велика гора . Але судячи з такого життя , то на людей з великої гори.... !!!
Знаємо, навчені Показати IP 25 Лютого 2021 09:19
Хочуть, можуть, розробляють варіанти, запропонував, працюють, опрацьовують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus